- 6 اردیبهشت 1404
- کد خبر 21578
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛رئیس شورای اسلامی شهر قم در این جلسه، گفت: از میان ۲۹ گزینه اولیه برای تصدی سمت شهرداری قم، اکنون ۱۰ گزینه باقی ماندهاند و مصاحبه با این افراد در حال انجام است.
روح الله امراللهی با اشاره به روند بررسی گزینههای شهرداری تأکید کرد: علنی شدن جلسات انتخاب شهردار به دلیل تأثیر احتمالی بر روند بیان برنامهها و چالشها ممکن نیست.
وی با رد تقسیمبندی اعضای شورا به دو گروه موافق و مخالف عملکرد شهردار سابق، افزود: همه اعضا در برخی موارد حامی و در برخی موضوعات منتقد بودهاند.
امراللهی ادامه داد: منتقدین شهردار پیشین، طی حدود چهار سال با ادامه فعالیت وی همراهی کردند، اما از بهمنماه سال گذشته که سیدمرتضی سقاییاننژاد بازنشسته شد، ادامه فعالیت او امکانپذیر نبود.
وی در پاسخ به سوالی درباره بومی یا غیربومی بودن شهردار آینده، تصریح کرد: این موضوع وابسته به شرایط و ویژگیهای فرد منتخب است که پس از بررسی نهایی تعیین خواهد شد.
امراللهی همچنین از طرح احداث زیرگذر امام موسی صدر در محدوده خیابان اراک به عنوان یکی از پروژههای مهم برای آرامسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) یاد کرد و گفت: ساماندهی کامل این محدوده نیازمند ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است که باید بخشی از آن از محل کارگروه ملی زیارت تأمین شود.
وی درباره پارکینگهای قم هم اظهار داشت: وضعیت پارکینگ مطلوب نیست و شورا بارها درباره توسعه آن طبق تکالیف قانونی به شهرداری تذکر داده است.
ادامه اختلافنظر در صحن شورا بر سر عملکرد شهردار پیشین
در ادامه جلسه، نرجس نیازمند از اعضای شورای شهر قم گفت: یکی از عوامل مخالفت برخی اعضا با تفریغ بودجه شهرداری ، عدم پرداخت حقوق برخی افراد از سوی شهرداری بود.
وی افزود: در موضوعات عمرانی از جمله پروژه قطار شهری قم، طبق پیگیریهای انجام شده، تخلفی در دوره مدیریت سقاییاننژاد مشاهده نشده است.
در مقابل، حسین صابری، دیگر عضو شورا این سخن را رد کرد و گفت: عدم تصویب تفریغ بودجه هیچ ارتباطی با پرداخت یا عدم پرداخت حقوق نداشته و چنین ادعایی صحیح نیست.
صابری همچنین به انتقاد از عملکرد مالی شهرداری قم پرداخت و افزود: شهرداری میتوانست از سال ۱۳۹۵ مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار قطار شهری را به حساب ارزی تبدیل کند، اما این پول صرف خرید بخشی از سهام بانک شهر شد.
محمود مسگری، عضو دیگر شورا نیز با بیان جزئیاتی از تخلفات و فرصتهای از دست رفته گفت: سال ۹۵ حدود ۷۵ میلیون یورو در حساب قطار شهری قم بود که میتوانستیم با آن ۱۵ رام قطار خریداری کنیم، اما نه تنها خرید انجام نشد بلکه این مبلغ هم به ارز تبدیل نشد.
وی با اشاره به ضرر مالی ۱۰ هزار میلیارد تومانی ناشی از این امر، افزود: سال ۱۳۹۷، ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسویه بدهی شهرداری اختصاص یافت که اگر صرف خرید زمین میشد، امروز ثروت ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای شهر ایجاد شده بود.
مسگری اظهار کرد: شهرداری قم از محل ارزش افزوده سالانه ۳.۵ هزار میلیارد تومان دریافت میکند و دغدغهای برای پرداخت حقوق ندارد.
وی خواستار ممنوعالخروج شدن شهردار پیشین تا پایان تحقیقات در خصوص عملکرد شهرداری شد.
انتقاد از کمتوجهی به امور فرهنگی و خدمات شهری
مصطفی ملایی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر قم نیز با اشاره به کاهش سهم بودجه فرهنگی گفت: با وجود جایگاه ملی و بینالمللی شهر قم، بودجه فرهنگی نسبت به نیازهای موجود و نسبت به دیگر کلانشهرها کمتر است.
وی تصریح کرد: چهار سال است کمیته مساجد شهرداری قم فعال نشده و این کمکاریها قابل قبول نیست.
حجتالاسلام مرتضی استقامت، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا نیز گفت: قم در تأمین نردبانهای بلند آتشنشانی با کمبود جدی روبهرو است و در صورت وقوع آتشسوزی در ساختمانهای بلند، با مشکلات اساسی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: سال گذشته برای نخستین بار، کارگران خدمات شهری شهرداری قم تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند.
استقامت در پایان تأکید کرد: انتخاب شهردار آینده باید بر اساس معیارهای علمی و انطباق با شاخصهای تخصصی صورت گیرد؛ موضوعی که در مدیریت پیشین کمتر دیده میشد.
رویکرد شورا در انتخاب شهردار قم به سمت افراد بومی بیشتر است
روح الله امراللهی رئیس شورای اسلامی شهر قم پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه اعضای شورا همواره نقاط قوت و ضعف عملکرد شهردار را بررسی و اعلام کردهاند، افزود: طی سالهای اخیر، موضوع بازنشستگی دکتر سقاییاننژاد سه بار مطرح شد و هر بار با استفاده از ظرفیتهای قانونی، زمان مسئولیت ایشان تمدید شد و شورا همکاری لازم را در این زمینه به عمل آورده است.
وی ادامه داد: در ۱۴ بهمنماه سال گذشته، شورای شهر درباره موضوع بازنشستگی شهردار، استعلامی از هیئت تطبیق دریافت کرد و در همین فاصله، سقاییاننژاد استعفای خود را تقدیم شورا کرد؛ اکنون نیز امیدواریم گزینه جدید با توانمندی بیشتر، بتواند خدمات مطلوبتری به شهروندان ارائه دهد.
امراللهی با بیان اینکه شورا تلاش دارد از میان افراد واجد شرایط، بهترین گزینه را با رأی حداکثری انتخاب کند، اظهار کرد: انتخاب شهردار قم باید به پایان دعواهای دوگانه منجر شود و چهرهای مورد اجماع و دارای توان اجرایی در حوزههای متنوع به این مسئولیت گمارده شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر اولویت داشتن نگاه فرهنگی و اجتماعی در انتخاب شهردار، خاطرنشان کرد: شهر قم با توجه به جایگاه مذهبی، فرهنگی و زائرپذیر بودن، نیازمند مدیری است که با رویکرد عملیاتی و خلاق در حوزههای فرهنگی و اجتماعی وارد میدان شود.
وی با اشاره به توسعه شتابان قم افزود: توسعه فیزیکی و عمرانی باید با اقدامات فرهنگی و اجتماعی همراستا باشد و نباید یکی فدای دیگری شود.
امراللهی همچنین سرمایهگذاری شهری و ساخت پارکینگ را از اولویتهای مدیریت آینده شهر دانست و تصریح کرد: گرچه تأکیدی بر بومی یا غیربومی بودن گزینه شهرداری نداریم، اما تاکنون رویکرد شورا در بررسیها به سمت افراد بومی بیشتر بوده است.
برای ساماندهی اطراف حرم مطهر بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
وی در پایان، با انتقاد از عملکرد مدیریت شهری در هسته مرکزی شهر قم گفت: در محدوده پیرامون حرم مطهر حضرت معصومه (س) عملکرد رضایتبخشی مشاهده نشده و برای ساماندهی این منطقه به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ بنابراین انتظار میرود این موضوع در قالب کارگروه ملی زیارت به صورت ویژه دنبال شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به لزوم بررسی دقیق گزینههای پیشنهادی برای شهرداری قم، گفت: جلسات مربوط به انتخاب شهردار به صورت غیرعلنی برگزار میشود، چرا که مباحث مطرحشده در این جلسات دارای ابعاد فردی و شخصی است که انتشار آن در جامعه صلاح نیست.
وی عنوان کرد: تاکنون ۲۹ نفر به عنوان گزینههای پیشنهادی معرفی شدهاند که پس از ارزیابیهای اولیه، ۱۰ نفر به مرحله دوم راه یافتهاند و در حال ارائه برنامههای خود به شورا هستند. در نهایت فرد منتخب برای رأیگیری نهایی به صحن شورا معرفی خواهد شد.
وی افزود: طی سال گذشته، شورای اسلامی شهر قم یکی از شفافترین دورههای خود را پشت سر گذاشت و با برگزاری علنی بسیاری از جلسات و پخش مستقیم مباحث، زمینه اطلاعرسانی کامل به شهروندان را فراهم کرد.
امراللهی افزود: مردم قم بهصورت مستقیم در جریان مسائل مهم شهری قرار گرفته و در فرآیند تصمیمگیریها مشارکت ذهنی داشتند.
وی با اشاره به نقش نظارتی شورا، مسئله تحقیق و تفحص را از وظایف اصلی اعضا دانست و عنوان کرد: در این دوره علاوه بر سیاستگذاریهای کلان، تحقیق و تفحص به شکل دقیق و جدی پیگیری شده است، به طوری که برای نخستینبار جنبه نظارتی شورا به شکلی پررنگتر از گذشته اعمال شد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین بر استمرار این روند در مدیریت شهری تأکید کرد و گفت: این دقت نظر و نظارت دقیق در ارزیابی عملکرد شهردار جدید نیز لحاظ خواهد شد و شورا بر تداوم شفافیت و نظارت مؤثر بر عملکرد شهرداری اصرار دارد.
پایان پیام