×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

جشن بزرگ «محفل» میلاد حضرت معصومه (س) در قم برگزار می شودتداوم اختلافات شورای شهر قم درباره عملکرد شهرداری قمرشد ۶.۸ درصدی مصرف برق در قم؛ ورود به باشگاه هزار مگاواتی‌هاافتتاح نمایشگاه آثار تایپوگرافی هنرمندان قمبکارگیری پژوهشگران و نخبگان وظیفه در جهت حل بخشی از نیازهای دانشی سپاه در قبال کسر یا جایگزین خدمترشد ۲۲ رتبه ای دانشگاه صنعتی قم در آخرین رتبه بندی دانشگاه های کشوربیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت در حرم کریمه اهل بیت(س) اجرا می شود مراسم و محافل حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در هفته پیش رو اعلام شدهمایش گرامیداشت آغاز هفته عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج در حسینیه ثارالله سپاه استان برگزار شداستاندار قم :توسعه بدون توجه به نیروی انسانی بی‌معناستسرپرست معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی و سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری قم معرفی شدجمع آوری ماینرهای غیرمجاز از یک دامداری در قماعضای بدن جوان ۴۵ ساله قمی به بیماران نیازمند اهدا شدسامانه‌های جدید ثبت تخلف در قم تا هفته آینده فعال می شوندیک محور پرتردد روستایی قم بهسازی شدقم باید به شهرعاری از زندانیان جرایم غیر عمد تبدیل شودآیین معارفه رئیس جدید دانشگاه صنعتی قم برگزار شدهفت هزار واحد مسکونی توسط تعاونی ها در حال ساخت استبرای ۱۸ هزار و ۴۵۸ نفردر استان قم شغل ایجاد شدبرگزاری سوگواره امام صادق(ع) در 25 بقعه متبرکه استان قم
true
رشد ۶.۸ درصدی مصرف برق در قم؛ ورود به باشگاه هزار مگاواتی‌ها
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق قم از رشد ۶.۸ درصدی مصرف برق در این استان خبر داد و گفت: مصرف برق قم در تابستان ۱۴۰۳ به یک‌هزار و هشت مگاوات رسید و استان وارد باشگاه هزار مگاواتی‌ها شد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛سید محمد ارجمندزاده، معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق قم به رشد ۶.۸ درصدی مصرف برق استان قم در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳، اشاره کرد و گفت: رشد مصرف قم بالاتر از میانگین کشوری است و بیشتر آن در بخش غیرمولد اتفاق افتاده که نگران‌کننده است.

وی اضافه کرد: در تابستان ۱۴۰۳، نیاز مصرف برق استان به یک‌هزار و ۱۶۵ مگاوات رسید که با اعمال برنامه‌های مدیریت بار، حدود یک هزار و هشت مگاوات به مشترکان تحویل داده شد.

به گفته وی، به این ترتیب قم وارد باشگاه مصرف‌کنندگان بالای هزار مگاوات شد، درحالی‌که این رقم پارسال، ۹۳۷ مگاوات بود.

ارجمندزاده با بیان این‌که این میزان رشد در سطح جهانی نرم محسوب نمی‌شود، افزود: پیش‌بینی ما برای امسال، رشد چهار تا پنج درصدی است؛ ولی بررسی گزارش ۱۵ روز نخست سال ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با در نظر گرفتن تعطیلات نوروزی، ماه رمضان و عید فطر، نشان‌دهنده رشد ۶.۸ درصدی مصرف در قم است.

وی بیان داشت: رقمی که حدود ۰.۸ درصد بالاتر از میانگین کشوری اعلام ‌شده توسط سخنگوی صنعت برق کشور است؛ این یعنی رشد مصرف در قم نسبت به کشور نگران‌کننده‌تر است.

ارجمند زاده گفت: آنچه در این رشد مصرف مشاهده می‌شود، عمدتا از بخش غیرمولد است؛ رشدی که نه تنها مطلوب نیست، بلکه می‌تواند در ادامه منجر به اعمال خاموشی در بخش مولد، یعنی صنعت شود.

معاون شرکت برق قم افزود: اگر کشور با رشد ۶ درصدی مصرف مواجه شود، برای پاسخ به این مصرف، نیاز به احداث حدود ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید است؛ این میزان معادل ساخت ۱۳ تا ۱۴ نیروگاه بزرگ با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات است که با توجه به محدودیت‌های مالی، گازی، زیرساختی و انتقالی، بسیار دشوار خواهد بود.

وی با بیان این‌که یکی از برنامه‌های کلان وزارت نیرو، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است، گفت: در سطح کشور برنامه‌ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صورت گرفته و در استان قم نیز ساخت حدود ۵۸۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کار است.

معاون شرکت برق قم خاطرنشان کرد: تلاش داریم امسال بین ۵۰ تا ۱۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های تجدید پذیر را وارد مدار کنیم که البته با وجود رشد مصرف، بخش زیادی از آن صرف جبران همین رشد خواهد شد.

ارجمندزاده همچنین با اشاره به ناترازی برق در سال گذشته، بیان کرد: از نیمه خرداد تا اوایل مهرماه، استان قم در حدود ۲۸ روز، نیاز به اعمال مدیریت بار داشت و این روند ممکن است امسال نیز تکرار شود.

وی با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف، گفت: مدیریت مصرف به معنای مصرف نکردن نیست، بلکه به معنای مصرف بهینه است؛ برای مثال، روشنایی غیرضروری در فروشگاه‌های بین‌راهی که نه تنها مصرف بالایی دارد، بلکه موجب آزار بصری نیز می‌شود، یکی از مصادیق فرهنگ نادرست مصرف است که نیازمند اصلاح است.

وی تاکید کرد: اصحاب رسانه نقش مهمی در آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی در این زمینه دارند.

تابستان سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار مشترک خانگی در قم بیش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف برق داشته‌اند که از میان آن‌ها، حدود یک‌هزار مورد مصرفی بیش از چهار برابر الگو گزارش شده‌ است.
پایان پیام

true

true
false
true