×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

توقیف تجهیزات استخراج غیرقانونی رمز ارز در یک کارگاه تولیدی قم تمهیدات شهرداری قم برای برپایی نماز عید فطر و آمادگی استقبال از مسافرین، زائرین و شهروندان در روز طبیعتبیش از 1000 نفر در حوادث رانندگی استان قم مصدوم شدندکشف احتکار انواع لوازم خانگي در قممحدوديت هاي ترافيکي ويژه عيد سعيد فطر در قمگروه جهادی تالیان نور شهید چمران در ۹ عرصه‌ ی مختلف مشغول خدمت رسانی به محرومین استفردا دوشنبه ۱۱ فروردین عید سعید فطر استچگونگی وداع با ماه رمضان و اهمیت عید فطرعید فطر به معنی باز گشت به فطرت خویش. یعنی همان تولد دو باره انسان مبارکبادامام جمعه و استاندار قم از حضور حماسی مردم در راهپیمایی روز قدس قدردانی کردندراهپیمایی روز قدس امسال سیلی محکم دیگری بر جبهه استکبار بودهر تهدیدی را با تهدید جواب خواهیم داددست از هدف بزرگ آزادی قدس شریف نخواهیم کشید جوان ۱۹ ساله قمی در تصادف موتور سنگین جان باختروز قدس نماد اتحاد جهانی برابر استکبار استدشمن امروز در همه مولفه های قدرت در نقطه ضعف قرار دارداسکان شبانه روزی ۱۰ هزار مسافر نوروزی در حسینیه قمی هاخیرین قمی در طرح مودت 13/5میلیارد کمک کردندقدرت مردمی جبهه مقاومت در راهپیمایی روز قدس قم به نمایش درآمداستانهای برتر در برگزاری جلسات شورای اقامه نماز معرفی شدند
گفتاری از آیت‌الله فاضل لنکرانی:
true
چگونگی وداع با ماه رمضان و اهمیت عید فطر
از اعمال در شب عید فطر غافل نباشیم؛ خصوصاً دعاها و ادعیه‌ای که وجود دارد. مخصوصاً آنهایی که موفق به زیارت امام حسین علیه السلام هستند یکی از شب‌هایی که بسیار سفارش شده شب عید فطر است.

در پایان ماه مبارک رمضان دو مطلب در کتب ادعیه مورد توجه قرار داده شده: یک مطلب وداع با ماه رمضان است؛ یعنی همان طوری که وقتی به زیارت اعتاب مقدسه یا حج می‌رویم، دعای وداع زیارت یا طواف وداع داریم، با این ماه مبارک رمضان هم وداع می‌کنیم.
جابر بن عبدالله بن انصاری می‌گوید: دَخَلْتُ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ فِی آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَلَمَّا بَصُرَ بِی قَالَ لِی:  یَاجابر؛ وقتی حضرت من را دیدند فرمودند: یاجَابِرُ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ، این آخرین جمعه ماه رمضان است فَوَدِّعْهُ وداع کن. بعد حضرت یادش دادند و فرمودند وَ قُلِ اَللَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْهُ آخِرَ اَلْعَهْدِ مِنْ صِیَامِنَا إِیَّاهُ، خدایا این ماه رمضان را آخرین زمانی که ما موفق به روزه گرفتن شدیم قرار نده، باز در ماه‌های رمضان دیگر ما را به این ضیافت خودت دعوت و داخل کن، فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِی مَرْحُوماً فإن اگر مقدر این بود که آخرین عهد باشد من را جزء مرحومین قرار بدهی و وَ لاَ تَجْعَلْنِی مَحْرُوماً.
فَإِنَّهُ مَنْ قَالَ ذَلِکَ ظَفِرَ بِإِحْدَی اَلْحُسْنَیَیْنِ إِمَّا بِبُلُوغِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ إِمَّا بِغُفْرَانِ اَللَّهِ وَ رَحْمَتِهِ.
باز ائمه ما مثل امام صادق علیه السلام در آخرین شب ماه رمضان می‌فرمودند: اَللَّهُمَّ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ اَلَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ اَلْقُرْآنَ وَ قَدْ تَصَرَّمَ؛ این کنایه از ناراحتی است
 وَ أَعُوذُ بِوَجْهِکَ اَلْکَرِیمِ یَا رَبِّ أَنْ یَطْلُعَ اَلْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِی هَذِهِ أَوْ یَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ لَکَ قِبَلِی تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُرِیدُ أَنْ تُعَذِّبَنِی بِهِ یَوْمَ أَلْقَاکَ، باز به خدا پناه می‌بریم‌. وجه خدا ظهور اولی و ظهور مهمش در کرم و لطف و رحمت وکرامت خداست نه در غضب خدا، به خدا پناه می‌بریم که امشب صبح بشود و ماه رمضان بگذرد و تو بر ذمه‌ی ما حقی داشته باشی و خدای ناکرده گناهی بر ذمه ما باشد و بخواهی با آن گناه در قیامت ما را عذاب کنی!
ماه رمضان یک حقیقتی دارد، و یک زمان اعتباری نیست. انسان هنگام ورودش باید یک ارتباط خاصی با آن پیدا کند، به لیلة القدر رسید، باید یک ارتباطی قلبی پیدا کند و در آخر هم طوری با آن به همین بیانی که ذکر شد وداع کند. امام سجاد علیه السلام یک دعای مفصلی دارد (دعای ۴۷) که انسان وقتی این عبارات را می‌بیند می‌گوید معلوم شد که ما عمرمان گذشت و اصلاً نفهمیدیم ماه رمضان چی بود؟ فکر می‌کنیم یک زمانی یک ظرفی خدا می‌گوید یک روزه‌ای بگیرید و خیلی فوق‌العاده است و ما حقیقتش را واقعاً درک نمی‌کنیم.
حضرت وقتی می‌خواهد با ماه رمضان وداع کند می‌فرماید: السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَکْبَرَ وَ یَا عِیدَ أَوْلِیَائِهِ، خود ماه رمضان عید اولیاء خداست نه فقط عید فطر، خود ماه رمضان تمامش عید اولیاء‌ خداست و حضرت سجاد علیه السلام با این وداع می‌کند: السلام علیک؛ یعنی خداحافظ ای ماه بزرگ خدا و ای عید اولیاء خدا.
السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَکْرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ، وَ یَا خَیْرَ شَهْرٍ فِی الْأَیَّامِ وَ السَّاعَاتِ؛ بهترین مصحوب و کریم‌ترین مصحوب اوقات ماه رمضان است.
السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ قَرُبَتْ فِیهِ الْآمَال، ماهی که حقیقتش این است که آرزوهای انسان را نزدیک می‌کند، آرزوهای معنوی را نزدیک می‌کند
وَ نُشِرَتْ فِیهِ الْأَعْمَالُ،عبارات خیلی عبارات عجیبی است. یعنی امام سجاد علیه السلام با این ماه رمضان چطور وداع می‌کند؟ معلوم می‌شود که انسان هر چه با حقیقت ماه رمضان ارتباط برقرار کند در خروج از این شهر برای انسان مقامات و منزل‌ها و مراتبی را ایجاد می‌کند. بنابراین در این چند روزی که به آخر ماه رمضان مانده مسئله وداع با ماه بزرگ خدا مورد توجه‌مان باشد.
نکته دیگر مسئله عید فطر است که پیامبر صلی‌الله علیه و آله فرمودند: یَسُحُّ الله عزوجل من الخیر فی اربع لیالٍ سَحّاً در چهار شب هست که خدا پشت سر هم و پیوسته بر عبادت بندگانش خیرات می‌فرستد.
 خدا دائم الفضل و دائم الخیر است اما در چهار شب هست که عنایت خودش را مضاعف می‌کند و به بندگانش خیر می‌رساند، یکی شب عید فطر است. از اعمال در شب عید فطر غافل نباشیم؛ خصوصاً دعاها و ادعیه‌ای که وجود دارد. مخصوصاً آنهایی که موفق به زیارت امام حسین علیه السلام هستند یکی از شب‌هایی که بسیار سفارش شده شب عید فطر است.

پایان پیام

true

true
false
true