- 28 اسفند 1403
- کد خبر 21352
- پرینت
- کپی لینک کوتاه

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حسین زند با اعلام این خبر بیان کرد: باتوجه به اهمیت و نقش اساسی تغذیه گیاهی مناسب در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، توزیع و مصرف متناسب و متعادل کودهای سه گانه بهصورت بسیار مطلوبی در استان قم محقق شدهاست.
وی افزود: در همین راستا و درسالجاری تاکنون شرکت خدمات شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم بیش از ۱۲ هزار تُن کود اوره، سه هزار و ۲۰۰ تُن کودهای فسفاته و ۲ هزار و ۷۰۰ تُن کودهای پتاسه تدارک و توزیع کردهاست.
وی ادامه داد: باتوجه به اهمیت محصولات راهبردی گندم و جو و کلزا و جایگاه ویژه این محصولات در امنیت غذایی کشور، تغذیه گیاهی این محصولات در اولویت برنامههای استان قرار داشته و در سالجاری از ۱۸ هزار تُن کودهای یارانهای توزیع شده در قم، بیش از ۸۰ درصد آن معادل حدود ۱۵ هزار تُن برای مصرف این محصولات اساسی توزیع شدهاست.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: تمامی صد درصد کودهای یارانه ای توزیع شده بمقدار ۱۸ هزار تُن در استان قم از طریق شبکه رسمی توزیع استان و تحت نظارت و کنترل کامل انجام شدهاست.
گفتنی است شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم دارای ۲۱ کارگزاری توزیع نهاده های کشاورزی است که بهعنوان شبکه رسمی توزیع نهاده های کشاورزی در استان به فعالیت میپردازد.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
پایان پیام