×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

وضعیت کنونی محیط زیست، نتیجه بی توجهی در دهه های گذشته استچهارمین مرکز معاینه فنی خودرو در قم احداث می‌شودتکریم و معارفه مدیریت امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان قمپوستر پویش ۳۰ درصد روشنایی کمتر رونمایی شداکران گسترده تبلیغات شهری در قم به مناسبت دهه بصیرت و مقاومتسیزدهمین المپیاد ناشنوایان قم با حضور ۴۰۰ ورزشکار به کار خود پایان دادسرپرست معاونت عمرانی استانداری قم منصوب و معرفی شدوعده صادق 3 بلاشک انجام می‌شودجریمه 47 میلیارد ریالی برای ایفا نکردن تعهد ارزی در قمبرگزیدگان نهمین دوسالانه هنرهای تجسمی و خوشنویسی بسیج هنرمندان کشور تجلیل شدندفوت ۴ کودک در قم بر اثر قصور یک پزشک در قمکنترل تجهیزات زمستانی خودروها در محورهای استان قممسابقات معارفی فرصتی برای نمایش وحدت اسلامی استبسیج ظرفیت‌های رسانه‌ای قم برای پوشش جشن‌های نیمه شعبانهنر، موثرترین و کارآمدترین وسیله نشر فضایل اخلاقی و تعمیق معنویت استقم تا دو سال آینده در تولید برق خود کفا می شودکاهش سرقت و تصادفات فوتي و افزايش پرونده های پليس فتا در قمجزییات واریز آورده مرحله جدید نهضت ملی مسکن قم اعلام شددولت باید برای رفع مشکلات فکری بکند و همه چیز را گردن تحریم نیندازدگاز ۶۰ مشترک بد مصرف در قم قطع شد
true
گفتمان اقتصادی دولت شهید رییسی، اقتصاد دست بسته و وابسته به توافقات دیپلماسی نبود
وزیر اقتصاد دولت سیزدهم با بیان اینکه گفتمان اقتصادی در دولت شهید رییسی، اقتصاد دست بسته و وابسته به توافقات دیپلماسی نبود، گفت:اقتصاد ایران ۵ دوره متفاوت صعود و افول را تجربه کرده است،یک دوره راهبرد تضعیف ما بود، سپس امید، دوره سوم توافق، دوره چهارم مجددا دوره تضعیف خارجی و تحریم بود، در دوره پنجم نیز دولت شهید رییسی نشان داد که می‌توان بر آن راهبرد تضعیف غلبه کرد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛دکتر سید احسان خاندوزی در همایش علمی ناگفته‌های اقتصاد ایران که در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: یکی از سوالاتی که همواره در زمان دولت شهید رئیسی از ما پرسیده می‌شد  در رابطه با گفتمان دولت در زمینه اقتصاد بود، در پاسخ گفته می‌شد که ما با جریانی در اقتصاد کشور روبرو هستیم که  انگاره‌ای اصلی را به اذهان جامعه می‌خواهد تحمیل کند با این موضوع که اقتصاد ایران بدون اینکه رضایت امریکا در حوزه تحریم را از میان ببرد، امکان حیات و ادامه بقا را ندارد اما ما آمده ایم که بگوییم در عین حال که سربازان دیپلماسی ایران باید راه خود را پیش ببرند اما ما در اقتصاد دست بسته و خسته و بر زمین نشسته متوقف نمی‌شویم.

وی افزود: در آذرماه ۱۴۰۰ یک نقشه راه رشد غیر متورمی را در نظر گرفتیم تا با پیگیری آن بتوان به هر دو هدف دست یافت.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی بیان کرد: طبق اطلاعات بین‌المللی، اقتصاد کشور که چهارمین اقتصادهای بزرگ منطقه بود از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ میلادی مستمرا با یک روند رشد با سرعت بسیار خوبی پیش می‌رفت، اما با اتفاقاتی همچون قطعنامه شورای امنیت، فتنه ۸۸ و... موجب توقف این رشد شد، این نوع اقتصاد از آنجا که متکی به فروش نفت بود به سرعت آسیب پذیر بوده و دچار ضعف شد.

دکتر خاندوزی تصریح کرد: بعد از زمستان ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ این تضعیف کاملا خود را نشان داد، پس از این سال‌ها جامعه امیدوار به مذاکرات و بهبود شرایط اقتصادی بود اما از سال ۱۳۹۴ به بعد راهبرد اول کنار گذاشته و تعلیق شد، اقتصاد ایران در این سال‌ها بسیار خوب بود و در دولت یازدهم تورم تا حدی کنترل شد اما ما به همان مسیر قبلی فروش نفت بازگشتیم و سپس با خروج ترامپ  وضعیت اقتصادی مجددا دچار خدشه شد.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی گفت: از اردیبهشت ۱۳۹۷ با راهبرد تضعیف خارجی روبرو شدیم، بنابراین مجدد رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرده و دلار دچار افزایش شد.

وی تاکید کرد: شاه بیت تفکر اقتصادی دولت سیزدهم و دولت شهید رییسی این بود که علاوه بر ادامه روند دیپلماسی و توافقات، با تکیه بر اقتصاد داخلی و عدم تکیه بر فروش نفت و وابستگی به توافقات خارجی از جمله برجام کار پیش برده شود، مهم ترین صادرات غیرنفتی تاریخ ایران(به دلار) مربوط به سال ۱۴۰۱ است.

وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم تصریح کرد: برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ استقراض خرانه داری از بانک مرکزی برای بودجه انجام نشد، و مسئله شفافیت ۲ هزار شرکت‌های دولتی نیز در این دوره انجام شد.

دکتر خاندوزی خاطرنشان کرد: یکی از سخت گیرانه ترین شرایط برای عدم خلق پول توسط بانک‌ها در همان دوران شهید رییسی انجام می‌شد، اما سوال این است که درس‌های ما از اقتصاد دوران های گذشته چه بود امروز در کجای این دوره قرار گرفته ایم، و در آینده وضعیت چطور خواهد بود!؟ و درس‌های روبه آینده ما از این اتفاقات چیست؟ چراکه ما ۵ دوره را در اقتصاد کشور تجربه کردیم که در اینجا به آن اشاره شد.

دکتر خاندوزی افزود: یک دوره راهبرد تضعیف ما بود، سپس امید، دوره سوم توافق، دوره چهارم مجددا دوره تضعیف خارجی و تحریم بود، در دوره پنجم نیز دولت شهید رییسی نشان داد که می‌توان بر آن راهبرد تضعیف غلبه کرد و هم اکنون آیا قرار است تنها به یک توافق امید داشته باشیم تا تنها آن، راهگشا باشد و رشد اقتصادی را حل کند؟ و یا ضمن اینکه سربازان دیپلماسی باید کار خود را انجام دهد، در داخل نیز سناریوی جدی اقتصادی خود را هم داشته باشیم، این ها سوالاتی که منتظر پاسخ آن خواهیم بود.

پایان پیام

true

true
false
true