- 10 دی 1403
- کد خبر 20765
- پرینت
- کپی لینک کوتاه
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛اکبر بهنامجو؛ استاندار قم در گفتوگوی خبری با اشاره به سفر اخیر به عتبات عالیات گفت: ما بنا به دعوت عتبه اباعبدالله الحسین علیهالسلام با هیئت همراه از جمله شهردار، ریاست شورای شهر و نایب رئیس شورا، مشاور وزیر امور خارجه و نمایندگی وزارتخانه در استان 3 روز در کشور عراق بودیم.
بهنامجو افزود: ما در نجف پس از زیارت حرم امیرالمؤمنین علیهالسلام با استاندار نجف ملاقاتی داشتیم. به دنبال آن در کربلا با تولیت حضرت سیدالشهدا دیدار و گفتوگو کردیم. ما با شهرهای زیارتی عراق مشترکات فراوانی داریم و هرساله میزبان زوار یکدیگر هستیم.
عتبه حسینیه در قم مدینه الزائرین احداث میکند
استاندار قم گفت: ما بحث توریسم سلامت را داریم که هزاران نفر از شیعیان عراق و دیگر کشورها به شهر قم به جهت زیارت و استفاده از فضاهای درمانی سفر میکنند. مباحث اقتصادی نیز از دیگر موضوعات مشترک بین ماست که کمک میکند پیوند ما مستحکمتر شود.
وی عنوان کرد: در این سفر که به دعوت عتبه کربلا صورت گرفت، مقدمات یک کار مشترک را آغاز کردیم، که آنها به شهر قم بیایند و یک مجموعه اقامتی مدینه الزائرین را احداث کنند. کمااینکه عتبه کربلا یک نمونه اینچنینی را در ورودی شهر کربلا در جهات مختلف انجام دادهاند.
بهنامجو تصریح کرد: این مجموعههایی که در ورودی کربلا احداث کردند شامل اقامتگاه زیارتی برای افرادی که تمکن مالی برای اقامت ندارند، اقامتگاههایی بود که به صورت هتل آپارتمان آماده کردهاند. طی بازدیدی که داشتیم قریب به 250 واحد سوئیتی داشتند که به صورت هتل آپارتمان اداره میشد.
ظرفیت اقامتگاهی در مقدس قم بسیار کم است
استاندار قم گفت: در این مجموعههای اقامتی مساجد بزرگ، فضاهای ورزشی و تفرجگاههای بسیار خوب را با سرمایهگذاری انجام داده بودند. قرار بر این شد تا این کار را در قم نیز انجام دهند. ما مکانیابی اولیه را انجام دادیم و با نمایندگان آنها هماهنگ شد تا برای بازدید به استان بیایند و با پیگیری این کار را اجرایی کنیم.
وی افزود: ظرفیت اقامتگاهی در شهر مقدس قم بسیار کم است. در حال حاضر 15 هزار تخت در شهر قم داریم که در برابر 25 میلیون زائری که سالانه به این شهر میآیند بسیار کم است. البته این حجم از زائر در این شرایط و کمبودهاست، چنانچه بیشتر باشد حدود 50 میلیون نفر نیز میهمان خواهیم داشت.
بهنامجو تصریح کرد: عتبه سیدالشهدا علیهالسلام یکی از الگوهای موفق ساخت اقامتی است و انشاءالله در شهر قم نیز این اقدام صورت میگیرد. حسینیههای قمیها که در کربلا ساخته میشود توسط خیرین قم انجام میشود، جای بسیار خوبی است. اولین مکان پس از این مجموعه صحن عقیله است که مشغول به ساخت هستند.
استاندار قم بیان کرد: ما مباحث دیگری هم داشتیم، به استانداران نجف و کربلا اعلام آمادگی کردیم تا برای تسهیل مجموعه فعالیتهایی که طلاب و سرمایهگذاران آنها در قم دارند، یک اتاق همجوار اتاق استاندار در استانداری در اختیار آنها بگذاریم تا این اقدامات تسریع پیدا کند و پیشنهاد دادیم آنها نیز این کار را انجام دهند تا وارد بروکراسی اداری نشویم.
وی گفت: بنا بر این شد فرصتهای سرمایهگذاری در عراق بویژه در شهر نجف و کربلا را به ما اعلام کنند.
بهنام جو افزود: ما به 13 کشور صادرات داریم و یکی از کشورهایی که مقصد اول صادرات ماست عراق است، بر این مبنا جا دارد تا این پیوند عمیقتر شود.
خواهرخواندگی قم و کربلا دوباره در دستور کار قرار گرفت
استاندار قم درباره بحث خواهرخواندگی قم و کربلا معلی نیز عنوان کرد: موضوع خواهرخواندگی ابتدا در سال 91 مطرح شده بود اما عملیاتی نشده بود. در این سفر هیئت همراه بنده از دستگاههای اجرایی حضور داشتند و اعلام آمادگی کردند تا این طرح را عملیاتی کنیم.
وی گفت: مقدمات اولیه به این صورت است که هر دو طرف یکی از میادین و خیابانها را به نام معصوم و شهر میهمان نامگذاری کنند. البته این اقدام در قم صورت گرفته و مقرر شد آنها نیز انجام دهند. برای پیوند بیشتر و خواهر خواندگی باید مباحث فرهنگی و اقتصادی بینابین دو شهر قم و کربلا صورت بگیرد.
بهنام جو درباره برنامهها و اولویتهای استانی و اقدامات اجرایی پیش رو تصریح کرد: در استان قم تکمیل مباحث زیرساختی در ابعاد مختلف باید مورد توجه قرار بگیرد و به علاوه محورهای توسعه را نیز داشته باشیم. در بحث زیرساختها فضای آموزشی در اولویت اصلی قرار دارد. طبق آمار سرانه آموزشی استان قم 4.1 است و ما قریب به 277 مدرسه کم داریم. تراکم دانشآموزان و دوشیفته بودن مصداق این مفهوم است.
وی گفت: سرانه آموزشی در میانگین کشوری 5 است که باید در برنامه هفتم توسعه به 6.1 برسیم. این موضوع از همان ابتدا مورد توجه ما بود و به همین خاطر از خیرین عزیز ما که نمونه هستند بهرهگیری کردیم. خیرین قول دادند در یک برنامه 4 ساله ساخت 100 مدرسه را شروع کنند.
استاندار قم بیان کرد: در کنار این اقدام یک توافقنامه بین ما، خیرین و وزارت آموزش و پرورش انجام شد تا بخشی از 277 مدرسه را از اعتبارات استانی نهضت ملی مسکن و اعتبارات ملی انجام دهیم. ما در استان با کمبود فضاهای ورزشی نیز مواجه هستیم.
کمبود فضای آموزشی، درمانی و تفریحی در قم
بهنام جو گفت: سرانه فضای درمانی در استان قم 1.21 است، درصورتی که سرانه کشوری 1.7 است. البته کارهای بسیار خوبی درحال اجراست، از جمله بیمارستان 1000 تختخوابی خاتم، بیمارستان 500 تختخوابی نور آیتالله سیستانی، بیمارستان سرطان و همچنین بیمارستان مادر که تعیین تکلیف و توسط مدیریت حوزه علمیه خریداری شد.
وی تصریح کرد: ما بحث نهضت ملی مسکن را نیز در دستور کار داریم. ساخت 70 هزار واحد مسکن در استان شروع شده بود، ما کارهای زیرساختی که پایه و اساس کار است را شروع کردیم. آب و برق و گاز به نحو مطلوب شروع شده و در کنار آن بحث فضای آموزشی، ورزشی، کلانتری و سایر فضاهای آن نیز شروع شده است.
استاندار قم گفت: در سفر رئیس جمهور به استان نیز قول گرفتیم 20 همت بودجه برای موضوع نهضت ملی مسکن دریافت کنیم که باوجود رقم بالا عملیاتی شد. 400 میلیارد تومان آن به تازگی پرداخت شد. بخشی نیز از محل مجوز فروش اراضی است که درحال اجراست تا بتوانیم مباحث زیرساختی را تکمیل کنیم.
وی در بیان محورهای توسعه استان افزود: از دیدگاه من محورهای توسع استان بنا بر شرایط حاکم موجود توریسم مذهبی است. باوجود حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها و مسجد مقدس جمکران باید توجه ویژهای به این ظرفیت داشته باشیم که این بخش نیز مباحث زیرساختی خود را میطلبد.
بهنامجو اذعان کرد: بازنگری بر طرح جامع گردشگری استان را شروع کردهایم، مشاور گرفته شده و کار را آغاز کرده است تا خدمات و فضاهای مورد نیاز گردشگری را مورد بررسی قرار دهد. یکی از مباحث مهم فضاهای اقامتی است. ما 3 هتل 5 ستاره در استان داشتیم که نیمه کاره بود. برای هتل طوبی در محور پیامبر اعظم 1000 میلیارد تومان تسهیلات بانکی از بانک ملت فراهم شد.
بودجه 1000 میلیاردی برای فرودگاه قم اختصاص یابد
استاندار قم بیان کرد: هتل 5 ستاره زعفرانیه در عماریاسر نیز به 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که مصوب شد تا بانک سپه همراهی کند. ما از ظرفیت سرمایهگذار خارجی استقبال میکنیم، اما خودمان نیز میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما یک بافت تاریخی 340 هکتاری در قم داریم که بلاتکلیف مانده بود و این ظرفیت را داشت که مانند یزد و کاشان به هتل بوتیک تبدیل شود. کمااینکه سرمایهگذارانی بودند که بدون تسهیلات مجوز ساخت میخواستند. این 340 هکتار شروع به بازنگری شد. قطعا سرمایهگذاران پای کار میآیند تا با ساخت هتل نیازمندیهای استان را در بحث گردشگری برطرف کنند.
بهنامجو درخصوص ساماندهی وضعیت فرودگاه، مترو و منوریل استان عنوان کرد: مبحث فرودگاه، مترو و منوریل یکی از مطالبات به حق مراجع و مردم قم است. کمااینکه در سفر عتبات عالیات تولیتهای عتبه نیز این درخواست را از ما داشتند که فرودگاه قم را راهاندازی کنید و این یک مطالبه مردمی و توریستی است.
استاندار قم گفت: ما طی جلسات مختلف با سرمایهگذار اولیه صحبت کردیم که قطعا کمک خواهیم کرد، چراکه مباحث زیرساختی بر عهده دولت است. بنابراین به آقای رئیس جمهور نیز مطرح کردم و به سازمان برنامه و بودجه گفته شد تا بودجه 1000 میلیاردی فرودگاه را در سال بعد قرار دهند.
وی تصریح کرد: وزارت راه طراحی تقاطع غیرهمسطح ورودی به فرودگاه را نیز شروع کرده است. توافق اولیه با سرمایهگذار این بود که فرودگاه و ترمینال را ما انجام دهیم و فضاهای دیگر را او انجام دهد. این توافق صورت جلسه شد و برای ارزیابی رفت.
آخرین وضعیت احداث فرودگاه، مترو و منوریل قم
بهنامجو گفت: بنابراین شد هزینه اولیه انجام شده سرمایهگذار پس از کارشناسی به او پرداخت شود و سرمایهگذار نیز در مسئولیت گردشگری و اقامتی را به دست بگیرد. ساخت فرودگاه قم بازه زمانی حداقل 2 الی 3 سال کار میبرد، چراکه مباحث عمرانی، سیستم ناوبری، برج مراقبت و ترمینال اصلی و ... باید ایجاد شود.
استاندار قم بیان کرد: مسئله مترو شروع شده بود. شهرداری با اعتبارات داخلی خود و اعتبارات دولتی قطعه اول مترو را در مسیر 6 کیلومتر از حرم تا جعفریه انجام داد. تهیه واگن در دستورکار ما قرار دارد. معاون وزیر کشور به چین سفری داشتند و مزاکرات اولیه برای خرید واگن صورت گرفت و خریداری هم شد.
وی عنوان کرد: ظرفیت داخلی ساخت واگن اراک نمیتواند مشکل واگن ما را حل کند. انشاالله درصورت نبود مشکلی قطعا تا سال آینده واگنها فراهم خواهد شد. 5 استان استان قم، تهران، مشهد، اصفهان و شیراز 650 واگن لازم داریم که سهم قم 40 تا 50 واگن است.
بهنامجو تصریح کرد: قطعه دوم مترو به سمت جمکران است درحال اجراست اما به 13 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد درحالی که سالانه 2500 هزار میلیارد تومان اعتبار داده میشود. در پی افزایش اعتبارات آن هستیم تا زودتر بهرهبرداری شود.
استاندار قم گفت: برای مسیر پردیسان موضوع مونوریل را مطرح کردند که در 4.7 کیلومتر آن تا سمت حرم انجام شد. در ادامه دو موضوع مترو و منوریل مطرح شد. اختلافاتی در کارشناسی اتفاق افتاد. ما یک مشاوری را قرار دادیم تا مهندسی ارضی آن را انجام دهد و با کارشناسی تصمیمگیری شود.
وی افزود: مترو پردیسان باید انجام شود چراکه ظرفیت 300 هزار نفری در منطقه پردیسان زندگی میکنند که کار آنها در مرکز شهر و شرکت شهرکها است. به جهت رسیدن به واقعیت مترو 60 همت و منوریل 40 همت لازم دارد. کارگروه مشاورهای برای تعیین و تکلیف این مسائل گرفته شده تا 3 ماه آینده نتیجه مشخص میشود.
پس از توسعه گردشگری باید نگاهمان به پایداری صنعت موجود باشد
بهنامجو اذعان کرد: هر تصمیمی که گرفته میشود باید با نظر مردم و اقناعسازی باشد. با نظام مهندسی استان جلسهای داشتم که از ظرفیت 3 هزار مهندسی که داریم درخصوص مسائل استانی استفاده کنیم و ما نیز به آنها میدان دهیم تا کارها کارشناسی انجام شود.
استاندار قم بیان کرد: درحال طراحی سیستمی هستیم تا بتوانیم نقطه نظرات مردم و کارشناسان را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از توسعه گردشگری باید نگاهمان به پایداری صنعت موجود باشد و ناترازیهای انرژی را برای آنها حل کنیم. جلسات متعددی با مدیران متولی نیز در این رابطه برگزار میکنیم تا بتوانیم بحث ناترازی را با همکاری خود مردم حل کنیم.
بهنامجو عنوان کرد: استان قم در زمان پیک 1200 مگاوات مصرف دارد. درحالی که تولید ما 600 مگاوات است و 600 مگاوات ناترازی داریم، این درحالی است که به واسطه ظرفیت زمین و خورشید میتوانیم نیروگاههای خورشیدی را تعریف کنیم. جلسات مستمر در اینباره انجام میشود. برای مثال کنار شهرک شکوهیه یک زمین 50 هکتاری را آماده کرده و به صنعتگران آن منطقه دادیم تا با کمک خود آنها انجام شود.
استاندار قم گفت: این طرح برای تمام شهرکهای صنعتی اجرا شده است. در تصویب جدید 120 مگاوات درخواست شده اما در افق ما تأمین بالای 1000 مگاوات پیشبینی شده است. این قول را میدهیم که در برنامهای 2 ساله مشکل برق استان را رفع کنیم.
با صرفهجویی میتوان جلوی قطعی و تعطیلی را گرفت
بهنام جو درخصوص احیای سازمان ملی جوانان گفت: طی جلسات با جوانان این مطالبه مطرح شد و انشاالله درحال پیگیری هستیم تا آن سازمان ملی جوانان را احیا کنیم. نهادهای مختلف در رابطه با مباحث فرهنگی درحال فعالیت هستند و فقط نیازمند پیگیری و همدلی بیشترند.
وی تاکید داشت: ما با محوریت شورای فرهنگی استان و همه دستگاهها درحال پیگیری هستیم تا روی آسیبهایی مانند خانواده،ازدواج، طلاق، اعتیاد و نزاع کار کنیم. خانواده مهمترین جایگاه را دارد و باید با مشاوره به آنها در اجتماع عمومی مهارتهای زندگی را افزایش دهیم. در زمینه اتباع نیز این اقدامات انجام میشود تا ساماندهی خوبی صورت بگیرد.
استاندار قم یادآور شد: با تعطیلی استان مخالفت کردیم و فقط از مردم میخواهیم که 30 درصد از روشنایی خود را در منازل و محل کار کم کنند تا بتوانیم موضوع ناترازی را حل کنیم. همچنین کمکردن درجه حرارت منازل که با 2 درجه کم کردن قطعا کمک شایانی به ما خواهد کرد.
پایان پیام