×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

استاندار قم با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا دیدار کردکشف بيش از ۷۰ کيلوگرم ترياک در قم۹۳۷ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی تامین اجتماعی قم پرداخت شدمصوبه سلب اختیار شهردار قم از سوی هیئت انطباق رد شدنتایج انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قم اعلام شدهنرستان نفت در قم راه اندازی می‌شودمصرف گاز CNG در استان قم ۱۳ درصد کاهش یافتاحداث مزرعه خورشیدی ۱۰۰ هکتاری در قم75نفر برگزیده جشنواره های بسیج هنرمندان استان قم تجلیل شدندارتقای ایمنی آزادراه قم-کاشان عملیاتی شدتجلیل از زنان نمونه قم در همایش اسوه صبر و استقامتتوقف خودروی قاچاق میلیاردی در قم فعالیت مدارس ابتدایی و پیش دبستانی های قم فردا غیر حضوری شدسفر رسمی مدیران استانی و شهری قم به نجف اشرف و کربلای معلیخیرین و داوطلبین جمعیت هلال احمر قم تجلیل شدند۲۴ شرکت‌کننده در روز دوم بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن رقابت کردنددهکده لجستیک قم وارد فاز عمرانی شدصرفه جویی یک و نیم میلیون متر مکعبی مصرف گاز در استان قمدستگیری دو شکارچی متخلف در تالاب مرهارتباط مستقیم مردم با مسئولین پلیس راهور فراجا و روسای پلیس راهور و راه سراسر کشور
وافی:بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن از جنس جهاد تبیین است
true
۲۴ شرکت‌کننده در روز دوم بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن رقابت کردند
۲۴ شرکت‌کننده در دومین روز از مرحله نهایی بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن در بخش ملی و بین‌المللی در دو گروه بانوان و آقایان به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛رقابت‌های مرحله نهایی بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امروز از ساعت ۱۴ با رقابت‌های بخش بانوان در سالن همایش‌های امامزاده سیدعلی(ع) قم آغاز می‌شود.

در این روز ۱۲ شرکت‌کننده در گروه بانوان و در چهار رشته معارف قرآن کریم (سه نفر)، معارف نهج‌البلاغه (سه نفر)، معارف صحیفه سجادیه (سه نفر) و بین‌الملل (سه نفر) به سوالات هیئت داوران پاسخ خواهند داد.

این ۱۲ نفر از استان‌های اصفهان (دو نفر)، قم (سه نفر)، فارس، همدان، تهران و خراسان رضوی و سه شرکت‌کننده بخش بین‌الملل نیز از کشور‌های پاکستان (دو نفر) و افغانستان هستند.

مسابقات بخش بانوان تا زمان اذان مغرب ادامه دارد. در خلال اجرای شرکت‌کنندگان در این نوبت، برنامه تلاوت قاریان ملی و بین‌المللی و اجرای گروه‌های مدیحه‌سرایی و هم‌خوانی قرآن کریم در نظر گرفته شده است.

بر اساس این گزارش رقابت‌های گروه آقایان نیز از ساعت ۱۸:۳۰ شروع می‌شود و بر اساس برنامه تا ساعت ۲۱ ادامه خواهد داشت.

در گروه آقایان نیز ۱۲ نفر در رشته‌های سه‌گانه و بخش بین‌الملل به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. در هر رشته گروه آقایان نیز سه نفر به سوالات هیئت داوران پاسخ خواهند داد.

شرکت‌کنندگان گروه آقایان در این روز نیز از استان‌های تهران، فارس، قم (دو نفر)، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، مرکزی و اصفهان هستند. همچنین در بخش بین‌الملل نیز طلاب جامعةالمصطفی از کشور‌های تاجیکستان، نیجریه و افغانستان هستند.

بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم آخرین بخش این رویداد ملی است که به میزبانی شهر قم و در سالن همایش‌های امامزاده سیدعلی(ع) برگزار می‌شود.

شهر قم میزبانی دائمی این بخش را بر عهده دارد. در این بخش ۷۴ نفر در بخش ملی و ۲۰ نفر در بخش بین‌الملل حضور دارند.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در دو بخش بانوان و آقایان طی ۱۲ تا ۲۹ آذرماه در تبریز برگزار شد. اسامی بخش نغمات دینی، آوایی بخش بانوان و نغمات دینی و آوایی آقایان منتشر شد.  

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل‌وهفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.

بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن از جنس جهاد تبیین است

داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با اشاره به اینکه بخش معارفی مسابقات قرآن به جریان عمومی شدن فرهنگ قرآن در جامعه کمک می‌کند، گفت: این مسابقات نوعی از جهاد تبیین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی، داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌و‌گو با خبرنگار اعزامی ایکنا به قم، با اشاره به اینکه این مسابقات مصداق روایت و حدیث شریف ثقلین است، گفت: در گذشته وقتی جریان قرآنی جلو می‌رفت، شاید فارغ از ماجرای عترت و کلام اهل بیت (ع) و صرفاً پیرامون قرآن جلو می‌رفت. این رویدادی که الان شاهد برگزاری آن هستیم و در کنار قرآن به نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه نیز پرداخته می‌شود، حکایت از توجه به سفارش پیامبر اکرم (ص) دارد. پس در حقیقت در مسابقات معارف قرآن به بهترین وجه ممکن به حدیث نورانی ثقلین عمل می‌کنیم.

وافی با اشاره به اینکه قرار هست معارف قرآن زمینه عمل به قرآن کریم شود، افزود: در نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه بیش از آنکه صرفاً در بحث معارف حرف برای گفتن داشته باشد، در حوزه رفتار و عمل و سبک زندگی حرف برای گفتن دارد. پس این دو باعث می‌شود جریان فرهنگ عمومی جامعه به سمت روحیه قرآنی و عمل به آیات قرآن پیش برود.

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا مسابقات معارفی می‌تواند منجر به قرآنی شدن روحیه مردم شود و کمکی در این راستا داشته باشد، گفت: برای این کار باید جنبه تشویق، ترغیب و زمینه‌هایی که این ترغیب را به دنبال داشته باشد به مسابقات پیوست کنیم. یکی از راه‌های ترویج، جریان مسابقه و رقابت سالم و اینکه افراد بیایند آموخته‌های خود را در این جهت و در حوزه سیره اهل بیت(ع) که سیره قرآن است به نمایش بگذارند و ارائه دهند و فهم خود را از قرآن مشخص و معلوم کنند، همین بحث تشویق و ترغیب است.

این داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: کسانی که به این مسابقات می‌آیند هر کدام بخشی از این معارف را از نگاه و منظر خودشان بر اساس فهم خود و مبتنی بر مبانی اسلامی بیان می‌کنند. به نظر می‌آید این موضوع برای خود اینها و کسانی که مسابقه را می‌بینند و می‌شنوند زمینه آموزشی داشته باشد.

وافی در ادامه در مورد ضعف و قوت شرکت کننده‌های بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن نیز گفت: امسال برای اولین بار است که در مسابقات به عنوان داور حضور دارم، اما در سال‌های گذشته مسابقات را رصد می‌کردم، شرکت کنندگان زیادی حضور دارند که حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت، شرکت کنندگانی که تسلط خوبی بر مفاهیم و معارف و ترجمه داشتند و این برای من نیز اعجاب برانگیز بوده است.

وی گفت: اصل جریان مسابقه نکات ضعفی هم دارد که امیدواریم جبران شود. یکی از موضوعات جلوگیری از قطع ارتباطات شرکت کنندگان با سازمان اوقاف است، باید شبکه ارتباطی متسابقان بخش معارفی شکل بگیرد تا در آینده شاهد ارتقای بیشتر مسابقات با استفاده از بستر این شبکه باشیم.

وافی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو در پاسخ به این سؤال که جامعه چه بهره‌ای می‌تواند از این مسابقات ببرد، گفت: من تجربه زیسته خودم را در این مسابقات بیان می‌کنم. اولین بهره‌ای که این مسابقات به همراه دارد، این است که یک جهاد تبیین در اینجا شکل می‌گیرد که برای جامعه مفید است. شرکت‌کنندگان در این مسابقات با قدرت بیانی که دارند، مسائلی که در ذهنشان در حوزه دانشی شکل گرفته است با قدرت بیان ارائه می‌دهند. این به نظرم جنسی از جهاد تبیین است، چرا که یکی از ابزار‌های جهاد تبیین، بیان معارف است. کسانی که اینجا می‌آیند، دارند یک معیار و الگو و ترازی از بیان معارف را ارائه می‌دهند.

داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیان کرد: نکته دیگری که اتفاق می‌افتد این است که کسانی که دارند این برنامه‌ها را از طریق رسانه و یا با حضور در سالن می‌بیینند، به نوعی تشویق و ترغیب می‌شوند تا وارد این مسیر شوند؛ لذا خود جریان مسابقه یک جنبه عمومی دارد. این تشویق و ترغیب جنبه عمومی دارد. جوایز و هدایایی که به برگزیدگان و عموم مردم داده می‌شود، باعث اقبال بیشتر به این معارف خواهد شد و باعث می‌شود این موج مضاعف شود و محدوده بیشتری از جامعه را فرا بگیرد.

وی در پایان بیان کرد: نکته پایانی کار‌های رسانه‌ای پیرامون این مسابقات است، اگر این حرکات رسانه‌ای و این گفت‌و‌گو‌ها و تولید قطعه‌های تصویری که دارد شکل می‌گیرد، وجود نداشت، مسابقات در قم حبس می‌شد و کسی از آن اطلاع نداشت.

پایان پیام

true

true
false
true