×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی 120 پروژه بزرگ شهری در قمایجاد اشتغال برای مدال آوران ورزشی قمبازسازی یادمان نهر خین “دروازه‌ای به بهشت”رونمایی از محصول هوشمند حدیثی در قمافزایش اعتبارات واردات خودرو با کاهش 40 درصدی تعرفه وارداتانتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی قم چهارشنبه ۵ دی ماه برگزار می‌شودآغاز به کار چهل و هفتمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم در قمهدف از مسابقات معارفی توسعه معارف قرآن در سطح جامعه استقرآن معجزه جاودان دین جاویدان اسلام استبرگزاری مسابقات معارفی قرآن رسالت بزرگ قم در عصر حاضر استسرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم منصوب شدبرنامه های بزرگداشت روز زن و روز مادر در استان قم اعلام شدنحوه ارائه خدمات به مراجعین پزشکی قانونی قم پس از ایام تعطیلات اعلام شدناترازی ها باعث نارضایتی عمومی و نگرانی دلسوزان و حامیان انقلاب و نظام اسلامی شده استمردم سوریه به رژیم صهیونیستی اجازه میدان‌داری نخواهند دادبهنام جو:هر کجا مردم به میدان آمدند، کارها موفق آمیز تر بوده استاکبر بهنام جو در شب یلدا به "شیرخوارگاه صدف" قم رفتنمازگزاران جمعه قم در حمایت از جبهه مقاومت راهپیمایی کردندانبار مکانیزه سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قم افتتاح شدفردا شنبه اول دی ماه، دستگاه‌های اجرایی، مدارس ،دانشگاه‌ها، بانک‌ها و بیمه‌های قم بازند
همزمان با ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) ؛
true
دفتر نمایندگی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی افتتاح شد
مراسم افتتاح دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی جده همزمان با هفته وحدت در مرکز پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛مراسم افتتاح دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی جده با عنوان «گشایش افقی جدید در فقه مقارن» همزمان با ایام ولادت پیامبر اکرم (ص)  امروز در مرکز پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم برگزار شد و در حاشیه‌ی آن، از شماره‌های هشتم و نهم نشریه «الفقه المقارن» رونمایی شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی جده به معرفی کامل این مجمع و نقش استراتژیک دفتر نمایندگی ایران پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه این دفتر در عرصه بین‌المللی، آن را پلی مهم میان فقه شیعه و مجامع فقهی اهل سنت دانست و اظهار کرد: دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی با تمرکز بر ارائه ظرفیت‌های فقه شیعه و تقویت گفتمان فقه اسلامی از طریق تعامل و همگرایی با سایر مذاهب، نقش بسزایی در تبیین و توسعه پژوهش‌های فقهی مقارن ایفا می‌کند.

مبلغی تأکید کرد: دفتر نمایندگی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی جده، فرصتی بی‌نظیر برای معرفی دیدگاه‌های فقه شیعه در یک عرصه جهانی است و از این رو، تعاملات علمی و فقهی این دفتر در سطح بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی نه تنها ظرفیت‌های فقه شیعه را معرفی می‌کند، بلکه به‌عنوان مرجعی برای گسترش پژوهش‌های فقهی مقارن، به تعمیق تعاملات میان فقه شیعه و سایر مذاهب اسلامی کمک می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری به معرفی نشریه "الفقه المقارن" پرداخت و تأکید کرد که این نشریه، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های دفتر نمایندگی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی، محلی برای تلاقی افکار و اندیشه‌های فقهی مختلف از سراسر جهان است. وی فرمود: "نشریه 'الفقه المقارن' با هدف ایجاد گفت‌وگوی علمی میان مذاهب مختلف اسلامی و ارائه راه‌حل‌های فقهی معاصر، به توسعه گفتمان فقه مقارن کمک کرده و مقالاتی از اندیشمندان کشور‌های مختلف را منتشر می‌کند.

مبلغی در خصوص اهمیت فقه مقارن بیان کرد: فقه مقارن یعنی تطبیق و بررسی دو فقه از مذاهب مختلف، که امروزه مفهوم آن از محدودیت تطبیق مذاهب چهارگانه اهل سنت فراتر رفته و فقه شیعه نیز جایگاه ویژه‌ای در این مقارنه‌ها یافته است. این نشریه تلاش می‌کند با ارائه مقالات پژوهشگران مختلف، به گسترش این رویکرد کمک کند.

وی سه شکل فقه مقارن را تشریح کرد: نخستین شکل آن، تطبیق نظرات فقهی با هدف نقد و بررسی و اثبات دیدگاه‌هاست. دومین شکل، رویکردی است که آیت‌الله بروجردی دنبال می‌کردند، که با مطالعه پیشینه احکام و روایات به فهم عمیق‌تری از فقه دست می‌یابد. سومین و مهم‌ترین شکل، فقه مقارن تعاملی است که بر مبنای تعامل و شناخت متقابل میان فقهای شیعه و اهل سنت شکل می‌گیرد و منجر به نتیجه‌گیری‌های فقهی مشترک می‌شود.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی جده تأکید کرد: دفتر نمایندگی ایران و نشریه 'الفقه المقارن' دو رکن مهم برای تقویت جایگاه فقه شیعه در مجامع بین‌المللی هستند و هر دو به تعمیق گفتمان فقهی میان شیعه و اهل سنت کمک می‌کنند.

در پایان مراسم، از شماره‌های هشتم و نهم نشریه "الفقه المقارن" که شامل مقالات برتر فقهی از اندیشمندان کشور‌های مختلف در حوزه فقه مقارن است رونمایی شد. این نشریه به عنوان یک مرجع علمی در سطح جهانی، نقش برجسته‌ای در ترویج و توسعه مباحث فقهی میان مذاهب مختلف اسلامی دارد.

منبع:تسنیم
پایان پیام

true

true
false
true