×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

زنگ شکوفه‌ها برای ۳۰ هزار دانش‌آموز اول ابتدایی استان قم نواخته شددانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم افتتاح شددفتر نمایندگی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی افتتاح شدبیمارستان امیرالمومنین (ع) قم به پیشرفته ترین دستگاه تشخیص سرطان زتان مجهز شدارشد نظامی ارتش در قم : رژه نیروهای مسلح قم برگزار می شودبرنامه های هفته دفاع مقدس در استان قم اعلام شدزنگ جشن غنچه‌ها در قم نواخته شدپزشک قمی جوان 20 ساله ای را از مرگ حتمی نجات دادنمایشگاه عرضه مستقیم کالای پاییزه در قم برپا شدگاز دستجرد قم فردا قطع می‌شودجریمه نقدی، سِزای خرید و فروش آرد بر خلاف ضوابط و مقرراترفع نقطه مستعد حادثه پیچ امام زاده جعفر ع محور راهجرد- سلفچگانخدمات اتوبوسرانی قم به دانش‌آموزان در هفته اول مهر رایگان استپیگیری ۴ همت بودجه برای مونوریل قمآتش‌سوزی ۳ هزار لاستیک فرسوده خودرو در قم !رقابت 200 نفر در مرحله استانی مسابقات قرآن کریم قم استخدام افسری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ورود خودرو به استان قم 28 درصد افزایش یافتکلاهبردار ۱۱۲ میلیاردی با وعده فروش حواله خودرو دستگیر شدآتش سوزی در مرکز پسماند محدوده معدن شادقلی خان قم مهار شد
true
پیکر آیت‌الله محفوظی در قم تشییع و به خاک سپرده شد
پیکر پاک و مطهر آیت‌الله عباس محفوظی گیلانی عضو فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز پنج‌شنبه همزمان با شهادت جانسوز امام حسن عسکری‌(ع) با حضور پرشور روحانیان، فضلای حوزه علمیه، شخصیت‌های سیاسی و مذهبی و قشرهای مختلف مردم قم، تشییع و به خاک سپرده شد.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوزبه نقل از ایرنا ؛پیکر این عالم ربانی پس از تلاوت آیه‌هایی چند از کلام‌الله مجید بر دوش سوگواران یازدهمین امام شیعیان، از مسجد امام حسن عسکری به طرف حرم حضرت معصومه‌(س) تشییع و پس از طواف گرداگرد مضجع شریف و نورانی آن حضرت و اقامه نماز از سوی آیت‌الله جعفر سبحانی در جوار بارگاه ملکوتی بانوی کرامت آرام گرفت.

پیکر آیت‌الله محفوظی در قم به خاک سپرده شد

 

پیکر آیت‌الله محفوظی در قم به خاک سپرده شد

در این آیین آیات علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسن خمینی سرپرست موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام‌(ره)، حجت‌الاسلام محسن قمی معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبر معظم انقلاب همچنین سید محمد آقامیری و اسدالله عباسی استانداران قم و گیلان حضور داشتند.

پیکر آیت‌الله محفوظی در قم به خاک سپرده شد

مجلس گرامیداشت نخستین شب ارتحال آن فقیه والامقام امشب در مسجد اعظم قم برگزار خواهد شد.

آیت‌الله عباس محفوظی گیلانی در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در یکی از روستاهای شهرستان رودسر استان گیلان به دنیا آمد.

وی سال‌ها سابقه تدریس خارج فقه داشت، او در زمان حیات مرحوم آیت‌الله محمدتقی بهجت، رئیس دفتر او بود.

آیت‌الله محفوظی در سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی ایران، فعالیت‌های سیاسی انجام می‌داد و در جلسه‌های جامعه مدرسین قم نیز شرکت می‌کرد.

وی در همین دوران، بارها مورد تعقیب، بازداشت و تبعید قرار قرار گرفت.

آن مرحوم پس از انقلاب اسلامی، یکی از اعضای جامعه مدرسین قم بود و به عنوان نخستین نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

آیت‌الله محفوظی در سال ۱۳۶۸ با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان مسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، همچنین عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد.

آیت‌الله «عباس محفوظی» از اساتید حوزه علمیه قم، شب گذشته در بیمارستان بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

آیت الله محفوظی مرحوم در نجف اشرف نزد آیات عظام حلی و شاهرودی کسب فیض نمود و در قم از دروس بزرگانی چون آیات عظام بروجردی، امام خمینی و گلپایگانی و همچنین مرحوم داماد و حجت و علامه طباطبایی، علاوه بر جدیت در درس و بحث و تألیفات، اقدامات شایسته‌ای در امور خیر نظیر تأسیس دانشگاه و مرکز معلولین و مدارس علمیه و دستگیری از نیازمندان توأم با اخلاق همراه با مهربانی و سلم انجام دادند.

حضور وی در مبارزات از ابتدای نهضت اسلامی و بارها دستگیری و زندان و تبعید و همراهی با مرحوم آیت الله العظمی بهجت و مسئولیت شورای استفتاء ایشان، در حدی که مرحوم آیت الله بهجت می‌گفت من روی حکم آقای محفوظی حکم نمی‌کنم.

تولد و دوران کودکی‌:

آیت الله عباس محفوظی در سال ۱۳۰۷ هجری شمس در یکی از روستاهای شهرستان رودسر و در میان خانواده‌ای مذهبی و دوستدار خاندان پاک پیامبر (صلی الله علیه و آله) به دنیا آمد. تولد او با شب ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) مصادف شده بود. پدرش پیشه کشاورزی داشت و گاه نیز به تجارت می‌پرداخت‌.

دوران تحصیل‌:

آیت‌الله محفوظی دروس دوره ابتدایی را در رودسر به پایان برد و سپس به دبیرستان رفت‌. امّا حدود یک سال بعد به سبب اشتیاق فراوان به تحصیل دروس دینی‌، به حوزه علمیه رودسر وارد شد. حوزه علمیه رودسر در آن روزگار رونق چندانی نداشت و استبداد رضا خانی باعث شده بود که مردم کمتر به تحصیل علوم دینی رو آورند. استاد محفوظی پس از حدود ۲ سال اقامت در حوزه علمیه رودسر به این نتیجه رسید که برای یافتن استادانی بهتر و شرایط تحصیلی مناسب‌تر به قم آید. این در حالی بود که‌ دروس‌ دوره‌ مقدمات‌ تا سیوطی‌ را در حوزه رودسر به پایان رسانیده بود.

با ورود به حوزه علمیه قم‌، به محضر استادان مبرّز و صاحب نام آن دیار مشرف شد و در زمانی کوتاه دروس مقدمات و سطح را به پایان برد و به درس خارج علمای بنام آن روزگار همچون آیت‌الله العظمی بروجردی (ره‌) و امام خمینی (ره‌) راه یافت‌. او مدتی نیز برای تحصیل به نجف اشرف رفت‌. قصد او برای این سفر، آشنایی با سبک تدریس علمای آن دیار و سنجش شرایط تحصیل بود؛ امّا پس از بازگشت با مخالفت خانواده رو به رو شد و از سفر به نجف منصرف شد.

استادان و دوستان‌:

آیت‌الله عباس محفوظی در سالیان تحصیل خود، محضر استادان بسیار را درک کرد. تنها استاد او در حوزه علمیه رودسر آقاسید هادی روحانی بود که دروس مقدمات تا سیوطی را نزد او به پایان برد. با ورود به قم در سال ۱۳۲۴ به درس استادانی همچون آقامیرزا علی راسخی‌، آقا شیخ حسین زرندی و آقا شیخ نعمت‌الله صالحی رفت و مطول را نزد آیت‌الله مشکینی و شرح لمعه را نزد آیت‌الله صدوقی‌، آقا سید محمد حسین درچه‌ای و شهید آیت‌الله بهشتی و آیه‌الله منتظری آموخت‌. برای فراگیری رسائل به نزد آقا شیخ عبدالجواد اصفهانی رفت و مکاسب را نزد مرحوم شیخ مرتضی حائری و مرحوم مجاهدی تبریزی فرا گرفت‌. استاد او در کفایه‌، مرحوم سلطانی‌ طباطبایی‌ بود.

او با اتمام دوره سطح به دروس خارج آیت‌الله العظمی بروجردی (ره‌)، آیت‌الله العظمی امام خمینی (ره‌)، آیت‌الله العظمی میرزا هاشم آملی (ره‌)، آیت‌الله العظمی محقق داماد (ره‌)، آیت‌الله العظمی گلپایگانی (ره‌)، آیت‌الله العظمی شیخ عباسعلی شاهرودی (ره‌) رفت و از محضر آن بزرگواران بهره‌های بسیار برد. امّا استاد اصلی او در فقه و اصول‌، امام خمینی (ره‌) بود. او در بخش حکمت نیز از محضر علامه طباطبایی (ره‌) بهره‌مند شد شرح منظومه حکمت را نیز از آیه‌الله منتظری آموخت‌. او در درس‌های اخلاق استادان خود نیز حاضر می‌شد.

آیت‌الله محفوظی در سالهای تحصیل خود با فضلای بسیاری رابطه دوستی داشت و درس‌های آموخته را مباحثه می‌کرد که از آن میان می‌توان آیت‌الله محمدی گیلانی‌، شهید هاشمی‌نژاد و شهید شیخ عبدالحسین رضایی و شیخ محمدباقری طاهری شاهرودی را نام برد.

فعالیت‌های علمی و فرهنگی‌:

آیت‌الله عباس محفوظی تا به امروز، تلاش‌های فرهنگی بسیاری را به انجام رسانده است‌. او که از نخستین سالهای تحصیل به تدریس می‌پرداخته‌، بارها و بارها کتب دوره مقدمات و سطح را به طلاب مستعدّ و فضلای بسیاری درس داده است‌؛ و سالهاست که به تدریس خارج فقه می‌پردازد و طلاب بسیاری را از درس و اخلاق خود بهره‌مند می‌سازد.

او در زمینه علوم عقلی نیز به تدریس کتب فلسفی‌، از جمله شرح منظومه سبزواری پرداخته است که این تدریس‌، تا هم اکنون نیز ادامه دارد. همچنین وی کتابی در زمینه ولایت فقیه نگاشته است و کتابهای بسیاری نیز در دست چاپ دارد.

فعالیت‌های سیاسی‌:

آیت‌الله محفوظی در کنار تحصیل و تدریس‌، همواره از مبارزه بر ضد رژیم پهلوی باز نمانده است و ضمن شرکت در جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم‌، زیر بسیاری از اعلامیه‌های افشاگرانه آن مرکز را امضا کرده است‌.

او در رژیم گذشته بارها مورد تعقیب‌، بازجویی و تبعید قرار گرفته است و با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ نیز همواره مدافع و یار امام (ره‌) و رهبر معظم انقلاب بوده است‌.
پایان پیام

true

true
false
true