×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم منصوب شدبرنامه های بزرگداشت روز زن و روز مادر در استان قم اعلام شدنحوه ارائه خدمات به مراجعین پزشکی قانونی قم پس از ایام تعطیلات اعلام شدناترازی ها باعث نارضایتی عمومی و نگرانی دلسوزان و حامیان انقلاب و نظام اسلامی شده استمردم سوریه به رژیم صهیونیستی اجازه میدان‌داری نخواهند دادبهنام جو:هر کجا مردم به میدان آمدند، کارها موفق آمیز تر بوده استاکبر بهنام جو در شب یلدا به "شیرخوارگاه صدف" قم رفتنمازگزاران جمعه قم در حمایت از جبهه مقاومت راهپیمایی کردندانبار مکانیزه سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قم افتتاح شدفردا شنبه اول دی ماه، دستگاه‌های اجرایی، مدارس ،دانشگاه‌ها، بانک‌ها و بیمه‌های قم بازندبرای دومین بار فاطمه قهرمان کیک‌بوکسینگ شدوزیر علوم: آثار مثبت وحدت حوزه و دانشگاه در کشور نمایان استاختصاص یک هزار بسته معیشتی یلدایی برای نیازمندان ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان کمیته امداد در قم پرداخت شدپیشگیری از سرقت اموال عمومی در حوزه حمل و نقل ریلیمقاومت تنها راه عزت مسلمین و غلبه برمستکبرین استپژوهشگران برتر پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق قم تجلیل شدنداسناد تالاب‌های قم به نام سازمان حفاظت محیط زیست صادر شدهزار خوابگاه متاهلی در دست ساخت استتکمیل مطالعات اولیه در زمینه گرد و غبار در قم
true
کاهش ۵۰ درصدی عوارض دریافتی از پزشکان کمک به قشری مرفه وبی عدالتی است
در حالی که شورای شهر بسیاری از هزینه های خدمات شهری عمومی شامل عوارض شهرداری ،کرایه اتوبوس و تاکسی و حتی پارکینگ را همه ساله افزایش می دهد اما در یک مصوبه تعجب بر انگیز با کاهش ۵۰ درصدی عوارض دریافتی از گروه‌های مختلف پزشکی موافقت کردند ! این تصمیم شورای شهر قم "ویژه خواری" و به نوعی کمک به قشری مرفه محسوب می شود که درآمد آنها حتی برای اداره کل مالیاتی استان هم به دلیل عدم نصب دستگاه پز در مطب های برخی پزشکان ؛غیر قابل محاسبه دقیق است.این همه درحالی است که برای هیچ یک از طبقات محروم جامعه خبری از کاهش یا تخفیف ویژه ایی در مصوبات شورای شهر نیست!

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوزبه نقل از قمنا؛اعضای شورای اسلامی شهر قم روز دوشنبه هفته گذشته در جلسه علنی این شورا، با کاهش ۵۰ درصدی عوارض دریافتی از گروه‌های مختلف پزشکی موافقت کردند.

در همین خصوص، محمود مسگری نایب رئیس شورای شهر قم گفت: "گروه‌های پزشکی نه تنها عوارضی به شهر وارد نمی‌کنند، بلکه عوارض موجود را نیز رفع می‌کنند و هیچ پزشکی برای شهر عارضه‌ای ندارد."

وی در ادامه تشریح استدلال‌های شورا برای این تصمیم گفته است: "بعضی گروه‌های پزشکی مانند پزشکان عمومی، ماماها، بینایی‌سنج‌ها و شنوایی‌سنج‌ها از درآمد بالایی برخوردار نیستند و همه حرف شغلی این حوزه نباید با یک دید، دیده شوند."

مسگری همچنین با بیان این که برخی پزشکان به بهانه‌های مختلف می‌خواهند از قم بروند خاطرنشان کرد: "نگه داشتن یک پزشک متخصص در شهر کار مشکلی است، پزشکان بالا بودن عوارض را برای رفتن از قم بهانه کردند، از این رو ۵۰ درصد تخفیف در عوارض مشکلی را به همراه نخواهد داشت و مبلغ چشم‌گیری را نیز شامل نمی‌‎شود."

در این باره گفتنی است:

یک_جامعه پزشکی در نگاه عامه، جامعه‌ای متمول شناخته شده و برای همین خروجی در نظر گرفتن چنین امتیازی، بدبینی مردم به پزشکان و سایر افرادی است که در رشته‌های مرتبط با علوم پزشکی تحصیل کرده‌اند. هرچند از لحاظ درآمد بین یک ماما، پزشک عمومی و یک پزشک متخصص تفاوت فاحشی وجود داشته باشد؛ بازهم به دلیل سر و کار داشتن مستقیم مردم با جامعه پزشکی، این تلقی راجع به آنان وجود دارد.

دو_ از طرفی این که جامعه پزشکی را «تافته جدا بافته» از مردم بدانیم و برای آنان، امتیازی ویژه قائل شویم؛ در نگاه کلان به اختلاف طبقاتی میان قشرهای مختلف مردم دامن می‌زند. آن هم در کشوری که به نحوه رفتار برخی پزشکان، انتقادات زیادی وارد است و این موضوع، همواره یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات محافل و شبکه‌های اجتماعی بوده است.

سه_ نایب رییس شورای شهر قم برای توجیه تصمیم شورا، درآمد کم برخی گروه‌های پزشکی را مثال می‌زند! این در حالی است که صاحبان سایر اصناف با هر توان مالی که دارند؛ می‌بایست عوارض مرتبط با حیطه شغلی خود را پرداخت کنند و در خصوص دریافت این عوارض، هرگز از آنان سوال نمی‌شود که میزان درآمد آنان، چه مقدار است!

چهار_ نایب رییس شورا در بخشی از اظهارات خود برای توجیه تصمیم شورا می‌گوید که برخی پزشکان (منظور آقای مسگری، پزشکان متخصص است) بالا بودن عوارض را برای رفتن از قم بهانه کرد‌ه‌اند.
گویا مقصود اصلی کاهش ۵۰ درصدی عوارض دریافتی از گروه‌های مختلف پزشکی، پزشکان متخصص هستند؛ در غیر این صورت چه لزومی دارد که درآمد یک کارشناس مامایی و یا شنوایی‌سنجی را با پزشکان متخصص جمع بسته و در نهایت حکم کلی به تخفیف عوارض پنجاه درصدی صادر شود؟!

پنج_ جالب این که آقای مسگری بلافاصله اظهار دارد که تخفیف پنجاه درصدی موردنظر، مبلغ چشم‌گیری را شامل نمی‌شود که در اینجا مخاطب بالاخره نمی‌فهمد، عوارض پزشکان بالا است یا خیر!

شش_ از این گذشته، دستاویز کردن عوارض برای ترک قم، خلاف تعهدات و منش پزشکی است و چنین فردی، همان بهتر که قم را ترک کند؛ چرا که حتی اگر هیچ عوارضی هم از چنین پزشکی دریافت نشود؛ وی میل به سودجویی خود را در جای دیگری _نظیر دریافت رشوه برای جلوانداختن نوبت عمل یا عدم استفاده از دستگاه کارتخوان_ بروز می‌دهد.

هفت_ آقای مسگری در بخشی دیگر اظهارات خود، می‌گوید: "گروه‌های پزشکی نه تنها عوارضی به شهر وارد نمی‌کنند؛ بلکه عوارض موجود را نیز رفع می‌کنند". این اظهارنظر ایشان خلاف واقع است و مشخص نیست آقای مسگری بر چه اساس چنین موضوعی را مطرح کرده است.
برای نمونه تبدیل مجتمع‌های مسکونی به ساختمان‌های پزشکان، قرار گرفتن این مکان‌ها در معابر پر رفت‌وآمد شهر و همچنین نبود پارکینگ اختصاصی، از جمله معضلاتی است که بارها در همین شورای شهر قم مطرح شده است.

روی هم رفته در تعهد و اخلاق قاطبه جامعه پزشکی شکی نیست و از همین رو این نوع استدلال، بیش از آنکه توجیه قابل قبولی برای تخفیف پنجاه درصدی عوارض باشد؛ نوعی توهین به جامعه پزشکی تلقی می‌شود و امید است که اعضای شورا و همچنین کمیته تطبیق در قبال این تصمیم، تامل بیشتری داشته باشند.
پایان پیام

true

true
false
true