×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

فرهنگی قمی پاداش بازنشستگی خود را به جبهه مقاومت اهدا کردمجاهدان عرصه جهاد مالی برای کمک به جبهه مقاومت در قم تجلیل می‌شوند توقیف ۱۸۷ کیلوگرم پنیر سنتی فاقد مشخصات بهداشتی در قماعتماد مردم قم به مرکز تماس تلفنی ۱۲۲ آبفا۵ هزار بسته معیشتی از قم به لبنان و غزه ارسال شدتصادف خودرو‌ی تیبا و سمنددرمحور کهک ۱۰ مصدوم برجای گذاشتتسریع در پروژه‌های برق‌رسانی و حل مشکلات ناترازی برقمسکن، اشتغال و امور فرهنگی نیازمندان و جوانان، اولویت مسئولان کشور باشدمسابقات بین‌المللی قرآن در ایران فضاسازی‌ها در مورد جایگاه قرآن نزد تشیع را محو کرده استنرخ عوارضی آزاد راه تهران_ قم به ۱۵ هزار تومان رسیدمراسم بزرگداشت شهدای خبرنگار جبهه مقاومت در قم برگزار شدبازدید معاون رییس جمهور از بیمارستان های نور و مادر در قم اسرائیل دنبال ناکامی دولت ایران در کاهش تحریم‌هاسترونمایی از سامانه پاسخگویی به سوالات دینی مبتنی بر هوش مصنوعیسرپرست اداره کل حوزه استاندار و روابط عمومي» منصوب شد۲۰۰۰ برنامه در هفته بسیج در استان قم اجرا می شود۲۷ آبانماه ، روز بازماندگان حوادث ترافیکی و فرصتی برای تأمل شعب ویژه وقف و موقوفات در دادگستری قم راه‌اندازی می شودکلنگ مدرسه روستای خیرآباد قم به زمین زده شدبرگزاری همایش دیوان دعاوی ایران و ایالات متحده در دانشگاه قم
رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم؛
true
رسالت آیت‌الله جوادی آملی تحریر علوم و اصول است
رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش که در سالن جلسات این بنیاد برگزار شد، با تأکید بر اهمیت و ضرورت توجه به مقوله پژوهش در دنیای امروز اظهار داشت: یکی از مهم ترین الزامات در این عرصه آن است که پژوهش بر اساس رویکرد عمیق و نیازهای جامعه صورت گرفته و پژوهشگران و نهادهای پژوهشی به خصوص به دنبال کارآمدی و اثربخشی لازم در این باره باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به لایه های عمیق تر در فعالیت های پژوهشی افزود: شکی وجود ندارد که به هر میزان که پژوهش‌های صورت گرفته عمیق‌تر باشد و کشف علم در لایه های زیرین مورد توجه قرار گیرد، به همان میزان شاهد اثرگذاری بیشتر و ارتقای سطح کارآمدی خواهیم بود.

این استاد حوزه علمیه همچنین با اشاره به ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی گفت: یکی از رویکردهای جدی بنیاد علوم وحیانی اسراء و تأکید شخص آیت الله العظمی جوادی آملی، توجه به همین مساله بوده است و این که علوم انسانی و اسلامی بتوانند در نهایت به مسایل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی عنایت لازم را داشته باشند.

وی بیان داشت: اساساً رسالت حوزه‌های علمیه این است که در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام نمایند و به کارآمدی و نیازهای جامعه توجه داشته باشند.

رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء همچنین با تأکید بر این که نیازمند انجام پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم، گفت: رویکرد حضرت آیت‌الله جوادی آملی همواره بر این بوده که علم را بشکافند، کما این که در پژوهش ها و آثار قلمی و تحریر علوم از سوی ایشان، این مساله بسیار مشهود است و لذا پژوهشگران و فعالان این بنیاد نیز به تأسی از ایشان در همین راستا تلاش می کنند.

تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی تولیدات خود را انجام می دهند، افزود: یکی از مشکلات جدی ما این است که الزاماً تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزه‌های علمیه باید این نقص را برطرف نمود چرا که در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی است که می توان نیازها را به درستی شناخت و در جهت رفع نواقص و خلأها اقدام کرد.

وی تصریح کرد: تحقیقات و پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی صورت گیرد، کما این که در منابع قرآنی از تعبیر تدبر در این باره استفاده شده است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء همچنین با اشاره به جایگاه علمی بسیار ممتاز آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: معظم له در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی از ابتدا فعالیت داشته اند و از محضر علما و اساتید و شخصیت‌های یگانه‌ای بهره برده ند و لذا بهترین و ارزشمندترین آثار را به ‌تبع اساتید بزرگوار خود نگاشته اند، کما این که در آرشیو این بنیاد، دستخط‌هایی از ۶۰ سال پیش ایشان وجود دارد.

وی افزود: از سال ۱۳۳۰ هجری شمسی تاکنون، قلم حضرت آیت‌الله جوادی آملی بدون وقفه کارکرده و این قلم به لطف الهی و دعای مردم، قلم اعجازانگیزی است و هم‌زمان در کنار فعالیت‌های قلمی برنامه‌های بیانی دارند و یک‌لحظه در طول ۷۰ سال از تدریس جدا نبوده ند همان‌گونه که امروز درس خارج فقه ایشان در بحث ارث ادامه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی همچنین با بیان این که امروز شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، بیان داشت: ازجمله اقدامات مبارک، بحث تفسیر تسنیم است که این موضوع به مدت ۴۰ سال ادامه دارد و این افتخار بزرگ متعلق به جهان اسلام است و ان شاءالله ظرف یکی دو سال آینده همه تحقیقات مربوط به این کار علمی به پایان رسیده و آثار باقی مانده منتشر می شوند.

رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم

جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی در قم رونمایی شد.

جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی امروز با حضور رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراءرونمایی شد.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در این مراسم بیان کرد: آیت‌الله جوادی آملی همواره سعی‌شان این بوده که علم را بشکافد و در آثار ایشان این موضوع قابل‌مشاهده است و در تحقیقاتی که به دست آوردند تحریر علوم است، آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین رسالت خود را در باب تحریر می‌دانند.

وی افزود: حوزه‌های علمیه رسالت دارند در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام کنند که علم فقه و فلسفه و کلام می‌شود.

یادآوری می گردد در این مراسم از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی از جمله رحیق مختوم جلد ۳۳و ۳۴و ۳۵، عقلانیت شهود جلد۳ ، تفسیر تسنیم جلدهای ۵۷ الی۶۱، ادب فنای مقربان جلد۱۲ و تحریر نهج‌البلاغه جلد۳ رونمایی شد.

شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، در پایان شهریور سال ۱۴۰۱ همه تحقیقات درزمینهٔ تسنیم ارائه می‌شود، جلد ۶۱ تفسیر تسنیم زیر چاپ است و مجموع آن به ۸۰ جلد می‌رسد و پایان سال ۱۴۰۰ و یا درنهایت ۱۴۰۲ همه ۸۰ جلد توسط آیت‌الله جوادی آملی آماده می‌شود.

هر پژوهشی باید منجر به جریان سازی و آگاهی‌بخشی شود

همچنین سید عباس موسوی تبار معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز در این مراسم بیان کرد: پژوهش دقیق با یک رسانه غیر مغرضانه مدینه فاضله‌ای را رقم می‌زند، در دنیای پژوهش سرمایه‌گذاری عالمانه می‌تواند پرسود باشد، تولید پژوهش‌های مبتنی بر اصل روشنگری و مطابق با نیازهای روز جامعه ضرورت هر جامعه‌ای است.

  پژوهش  در رکاب رسانه به موفقیت می‌رسد  

وی تصریح کرد: پژوهشی که در رکاب رسانه باشد به موفقیت می‌رسد، جاده رسانه‌ای و ارتباطات دوجانبه و چندجانبه نیست بلکه یک جاده یک‌طرفه و در دست صاحبان قدرت است و متأسفانه در این صورت شاهد نتایج خوبی نخواهیم بود.

معاون رسانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: هر پژوهشی باید منجر به جریان سازی و آگاهی‌بخشی شود و این امر به کمک رسانه امکان‌پذیر است و پژوهش بدون رسانه یعنی پژوهشی کُند که در کنج کتابخانه‌ها جای دارد، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تشویق جوانان به علم‌گرایی با شبکه‌های رسانه‌ای ازجمله ابزار رسانه است که می‌تواند در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دهد.

حرکت بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء به سمت استفاده از هوش مصنوعی

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز گفت: هوش مصنوعی برای فعالیت‌های مختلف این بنیاد از جمله فعالیت‌های پژوهشی در آینده فراهم خواهد شد؛ متن‌کاوی و گفتار از جمله مسائلی است که در هوش مصنوعی به آن نگاه ویژه‌ای داریم و امیدواریم در سال آینده از آن رونمایی شود.

وحید احمدی، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، بیان کرد: نقش و جایگاه ارزشمند فناوری اطلاعات در انواع و اقسام فعالیت‌ها بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: نرم‌افزار کتابخانه جامع اسراء سال گذشته رونمایی شد و شامل تمام آثار آیت‌الله جوادی آملی است، این نرم‌افزار تنها کتابخوان نیست و برای یک پژوهشگر طراحی شده است.

احمدی با اشاره به فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم ویژه پژوهشگران، گفت: زیر‌ساخت‌های پردازشی، حافظه‌ای و انواع اطلاعات بر اساس یک سیستم یکپارچه انجام می‌شود.

وی با اشاره به نگاه آینده‌پژوهی این موسسه افزود: هوش مصنوعی برای فعالیت‌های مختلف این بنیاد از جمله فعالیت‌های پژوهشی در آینده فراهم خواهد شد.

حمدی ابراز کرد: متن‌کاوی و گفتار از جمله مسائلی است که در هوش مصنوعی به آن نگاه ویژه‌ای داریم و امیدواریم در سال آینده از آن رونمایی شود.

وی گذار از نسل‌های اول و دوم به نسل‌های چهارم و پنجم در حوزه پژوهش را مورد توجه قرار داد و گفت: نسل پنجم در دنیا نوین است اما از آن‌جایی که رسالت حوزه انسان‌سازی و تمدن‌سازی است باید بدین امر نگاه ویژه داشت.

احمدی گفت: در نسل چهارم پژوهش ورود علم و به‌کارگیری علم در این حوزه مورد توجه است.

وی با اشاره به حضور ۱۰۰ پژوهشگر در این بنیاد افزود: ۱۰۷ پروژه پژوهشی در این بنیاد انجام شده است که برخی از آن‌ها تا پایان امسال رونمایی خواهد شد و از جمله آن‌ها می‌توان به عقلانیت شهود، شماره‌های جدید فصلنامه حکمت اسراء و انواع و اقسام کتب تفسیر و تسنیم اشاره کرد.

مقطع دکترای پژوهش‌محور در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء راه اندازی می شود

معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز آموزشی تخصصی در این بنیاد، گفت: ۷۶۰ دانش‌پژوه و ۱۱۵ استاد در این مراکز مشغول فعالیت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌اللهی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء نیز امروز ۲۱ آذرماه در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش در این موسسه برگزار شد، از انتشار کتاب عقلانیت شهود تا پایان سال پژوهشی این بنیاد خبر داد و بیان کرد: نظریه‌پردازی و نظام‌سازی از آثار آیت‌الله جوادی آملی در دستور کار ابن بنیاد قرار گرفته است.

وی افزود: تدوین منظومه علمی و فکری آیت‌الله جوادی آملی، مطالعات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای، عمومی‌سازی آثار منتشرشده از سوی بنیاد از جمله برنامه‌های آینده‌پژوهی بنیاد علوم وحیانی اسراء است.

روح‌اللهی به فعالیت ۱۱ مرکز آموزشی تخصصی در این بنیاد اشاره کرد و گفت: ۷۶۰ دانش‌پژوه و ۱۱۵ استاد در این مراکز مشغول فعالیت هستند و فنون پژوهش را فراخواهند گرفت.

وی ادامه داد: در مراکز حوزوی دکترای پژوهش‌محور نداریم و همواره آموزش‌محور بوده است و لذا برای سه رشته فلسفه، تفسیر و نهج‌البلاغه درخواست دکترای پژوهش محور کرده‌ایم.

روح‌اللهی بیان کرد: روز پنج‌شنبه ۲۵ آذرماه مراسم رونمایی از کتاب رجال تفسیری توسط بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار خواهد شد.
پایان پیام

true

true
false
true