- 18 اردیبهشت 1398
- کد خبر 1108
- پرینت
- کپی لینک کوتاه
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز؛دکتر بهرام سرمست در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور در سالن جلسات امام جواد (ع) استانداری برگزار شد، با اشاره به اهمیت تسری روحیه تعامل به بدنه دستگاه ها، افزود: پاسخگویی و تکریم ارباب رجوع به ویژه سرمایه گذاران اقتصادی در دستور کار مدیران استان قم قرار دارد.
سرمست اساس کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را برنامه محوری دانست و تصریح کرد: راهبرد استراتژیک این جلسات در راستای رونق تولید، اتخاذ راهکارهایی جهت بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید و رشد اشتغال استان است.
وی همچنین به انتخاب استان قم به عنوان یکی از استان های برتر از نظر امنیت سرمایه گذاری اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد بستر جذب سرمایه گذاری از اهداف مهم مسئولان قم است که در این مسیر برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری و رونق تولید استان قم را با مشارکت تشکل های صنفی، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و شهرک های صنعتی را در پیش داریم.
همچنین در این جلسه بابک دینپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور گفت: واحدهای تولیدی و اقتصادی دارای مسئله به دو گروه دارای مشکل و بحرانی تقسیمبندی شده اند که در استان قم واحد اقتصادی و تولیدی بحرانی مشاهده نمیشود.
وی عنوان کرد: در سال گذشته 30 هزار میلیارد تومان در بحث بازسازی واحدهای فرسوده صنعتی ابلاغ شده بود که از این میزان 37 هزار واحد تولیدی اعتباری بالغبر 25 هزار میلیارد تومان را جذب کردند.
وی ادامه داد: علاوه بر این اعتبارات پرداختشده در راستای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی، بیش از 32 هزار پرونده متقاضی نیز خارج از مدار رونق تولید توسط شبکه بانکی تسهیلات دریافت کردهاند.
دینپرست ابلاغ 3 هزار میلیارد تومان در سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی به امر اشتغال را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: سهم قم از این اعتبارات 141 میلیارد تومان است و از این میزان تاکنون 106 میلیارد تومان تسهیلات در قم به مرحله پرداخت رسیده است و ایجاد یک هزار و 686 شغل جدید از این تسهیلات پیش بینی می شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ثبات در بازار و قیمت کالاهای اساسی گفت: در شرایط سخت تحریمی، بحث تنظیم بازار مساله بسیار مهمی بوده و باید اهتمام ویژهای در ثبات قیمتها و تامین کالاهای اساسی صورت بگیرد.
*استاندار قم:نمایشگاه ها با هدف حمایت از تولید استانی برپا شود
استاندار قم گفت: هدف از برپایی نمایشگاه های مختلفی که در طول سال برگزار می شود، باید با هدف حمایت از تولید استانی باشد.
بهرام سرمست همچنین روز چهارشنبه در نخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات قم درسالجاری افزود: در برپایی نمایشگاه ها باید ظرفیتی برای حمایت از تولید استانی تعریف شود و اولویت بازاریابی برای محصولات داخل استان باشد.
وی با تاکید بر این که در نمایشگاه بین المللی هدف اصلی باید صادرات باشد، اضافه کرد: برپایی نماشگاه باید به قصد بازاریابی، توسعه صادرات و برندسازی صورت گیرد، ولی تا رسیدن به این افق باید اقتضایی عمل کنیم.
وی ادامه داد: تجربه های موفق از جمله نمایشگاه کفش که همه اذعان به موفقیت آن دارند، را فراموش نکنیم و محور کار برپایی سایر نمایشگاه ها قرار دهیم.
سرمست اضافه کرد: هرچند که وضعیت صادرات به دلیل تحریم رضایت بخش نیست، ولی توسعه بازارهای هدف همچنان باید در برنامه ریزی ها باشد.
وی ادامه داد: توسعه روابط با عراق و سوریه باید در محور کار سازمان ها و نمایندگی وزارت خارجه در قم باشد و از افرادی که در اقتصاد و صادرات این کشورها نقش دارند، دعوت به حضور در استان شود.
وی با تاکید بر این که باید بخش صادرات را در بخش های مختلف از جمله کشاورزی فعال تر نماییم، گفت: تشکل های بخش کشاورزی استان قوی و توانمند هستند و می توانند موتور محرک در بخش صادرات باشند.
استاندار قم با بیان این که باید سهم هر بخش در صادرات مشخص شود، تصریح کرد:با وجود این که بخش گردشگری، صنعت و خدمات در استان سهم زیادی دارند، ولی در بخش صادرات نقش کمرنگی ایفا می کنند و تشکل ها و اتحادیه های صنفی این بخش ها باید پای کار آیند.
وی در ادامه با اشاره به این که سقف دریافت تسهیلات از بانک صادرات باید افزایش یابد، بیان کرد: هدفگذاری افزایش 20 درصدی صادرات در طول سالجاری مناسب است و اعضای کارگروه توسعه صادرات باید برنامه ریزی های لازم را برای این افزایش داشته باشند.
وی با تاکید بر این که ارز حاصل از صادرات باید به چرخه اقتصاد برگردد، خاطرنشان کرد: شفافیت در این عرصه ضروری است تا بتوانیم مسائل و مشکلات موجود را در سطح کشوری پیگیری نماییم.
سرمست افزود: بخش خصوصی در استان قم حضوری فعال با مسئولیت پدیری بالا دارد و جلسه های گفت و گوی بخش خصوصی و دولت می تواند محفلی برای حل این مشکلات باشد.
وی تاکید کرد: زمانی که در جنگ اقتصادی هستیم و از ظرفیت های جهانی به طورظالمانه محروم شده ایم، باید به داخل کشور اتکا نماییم که در این عرصه کارآفرینان و تجار بهترین مشاوران هستند.
در نخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات قم با حضور اعضا در سالن جلسه های امام جواد(ع) برگزار شد و ارائه گزارشی از صادرات و واردات کالا در سال گذشته و بیان مشکلات در عرصه صادرات از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
پایان پیام