×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه صنعتی قم برگزار شدافتتاح نخستین دفتر داوری مسجد محور در قمشورای شهر قم مجددا به عدم صلاحیت شهردار رأی داد​​​​​​​توافقنامه همکاری استانداری قم و سازمان اقتصاد مقاومتی ارتش امضاء شدراه اندازی نخستین واحد تولید پنل های خورشیدی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگانپرداخت ۴۰۰ میلیارد بابت صدور پروانه ساخت سایت شهید رئیسی به شهرداری قمدعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره، فریب افکار عمومی استدومین کارگاه اشتغال بانوان بهبود یافته اعتیاد در قم افتتاح شد۳۱ نفر از محکومین جرایم غیرعمد از نعمت آزادی بهره مند شدندبرنامه‌های علمی و مذهبی مسجد مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)قم در ماه رمضان اعلام شدفعالان عرصه فرهنگ و هنر بسیج قم تجلیل شدند۲۵۰۰ مبلغ از قم به امامزادگان کشور در طرح ضیافت بهاری اعزام شدندتجلیل از خادمین رسانه ای هیات خادم الرضا (ع) در قمقهرمانان پارا المپیکی قم تجلیل شدندفروش بلیت‌های نوروزی در قم بدون افزایش قیمتکمک ۱۳ میلیارد تومانی خیرین قم برای آزادی زندانیان۲۵ میلیون دلار کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان صادر شداحداث شهرک صنعتی کفش در قممردی که گرما بخش سفرهای محرومین قم بود در خاطره ها ماندگار شدشعبه ویژه رسیدگی به جرائم زیست محیطی و بهداشتی در قم تشکیل شد
true
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان ها و توسعه فعالیتهای تجاری با دامنه ای متنوع و متعدد، ظهور و بروز پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی فردونیوز ،آیت الله احمد مبلغی در مراسم اولین اعطاء گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور خاطرنشان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که موسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت، و  جمهوری اسلامی بتواند  حضوری برجسته و تاثیرگذار  در  کشورها  در زمینه صنعت حلال به هم برساند.

سه شاخصه های مشترک حلال و استاندارد

فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصه های مشترک سه گانه استاندارد و حلال گفت: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم  حلال هر دو  بر پایه "احراز تحقق معیار  مطلوبیت در کالا و خدمات"، معنی پیدا می کنند،  با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.

 وی گفت:   البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز به صورت عمده و اساسی ملحوظ می شود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب می رساند حلال خوانده نمی شود.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو  در جامعه بر جای می گذارند که به صورت مشخص می توان به دو اثر اساسی  توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است  و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است.

وی افزود:  هر دو در جامعه و میان مصرف کنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد می کنند.

وی یادآورشد: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو  اطمینان بخش برای  جامعه مصرف کننده هستند.

وی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت هر دو،  امر اثباتی هستند؛ یعنی نمی‌توان گفت هر چیزی که  در عالم واقع  در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن می کنیم ؛ بلکه لازم است  موسسه ای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده،  حکم به  استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.

آیت الله مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به موسسه دارند، یعنی باید موسسه ای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.

در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیت الله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.

پایان پیام

true

true
false
true